Hawaii-dommer blokkerer Trumps reviderte innreiseforbud

En dommer på Hawaii har blokkert Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet, kun timer før det skulle tre i kraft.

MØTTE HINDER: Den tredje utgaven av innreiseforbudet til USA har blitt blokkert av en dommer på Hawaii.
Publisert: Publisert:

En føderal dommer på Hawaii har blokkert Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet, kun timer før det skulle tre i kraft.

Dommer Derrick Watson godkjente tirsdag delstaten Hawaiis henvendelse om en midlertidig blokkering av de føderale myndighetenes planer om å iverksette innreiseforbudet.

Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.

Delstatsmyndighetene på Hawaii har, som ved tidligere anledninger, protestert mot forbudet og sier at også den siste reviderte utgaven av Trumps innreiseforbud har som mål å «ekskludere muslimer fra USA».

Tirsdag ga dommer Watson Hawaii medhold i at det reviderte innreiseforbudet «lider av de samme sykdommene som de foregående», ifølge Washington Post.

– Det mangler tilstrekkelig grunnlag for å kunne si at innreise for over 150 millioner statsborgere fra seks navngitte land vil være skadelig for USAs interesser, heter det i begrunnelsen fra Watson.

Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA. I september utsatte amerikansk høyesterett en viktig høring der det skulle avgjøres om forbudet er i strid med amerikansk lov.

Andre føderale domstoler i USA vurderer også muligheter for å blokkere den siste utgaven av innreiseforbudet.

Les også

USA vil ha flere sanksjoner mot Nord-Korea

Les også

Norske turister til USA kan bli bedt om passord på flyplassen

Les også

Flertallet misfornøyd med Trump

Publisert: