Monti-regjeringen fortsetter i to uker til

Teknokratregjeringen til Mario Monti blir sittende i minst to uker til, sier Italias president Giorgio Napolitano, som håper at landets politiske floke snart skal bli løst.

MIDLERTIDIG FORTSETTELSE: Mario Montis regjering blir sittende i to uker til mens president Napolitano håper Italia etterhvert skal få på plass en ny regjering.

ERIC GAILLARD
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Mario Monti forblir i sin stilling inntil videre, sier president Napolitano og legger til at Monti «utgjør et element av sikkerhet».

– Det sittende forretningsministeriet er i ferd med å utarbeide viktige reformer for økonomien, fortsatte presidenten uten å gi noen ytterligere detaljer om arbeidet.

På en pressekonferanse i Roma lørdag fortalte Napolitano også at han vil be «to avgrensede grupper» i italiensk politikk gjøre et nytt forsøk på å danne regjering. Han sa imidlertid ikke hvilke personer eller partier han hadde i tankene.

Tidligere på dagen meldte nyhetsbyrået Reuters at Napolitano selv vurderte å trekke seg umiddelbart for å bane vei for nyvalg. Men dette ble senere avkreftet av presidenten, som forsikret at han blir sittende fram til perioden hans utløper 15. mai.

Resultatet av det italienske valget i februar har gjort det vanskelig å danne regjering. Et forslag fra høyresidens Silvio Berlusconi om å danne en samlingsregjering ble avvist av venstresidens leder Pier Luigi Bersani tidligere denne uken.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. Berlusconis frieriavvist av Bersani

  2. Presidentvalg i Italia splitter venstresiden

  3. - Bare en gærning vil bli statsminister nå

  4. - Han er arrogant nok til å be om vår støtte

  5. Disse kniver om makten i Italia