Bli rik på Wordfeud

Mot slutten av neste år kan Monopol, Wordfeud og Tetris bli virtuelle pengespill i regi av Norsk Tipping.

ALVOR: Mot slutten av året kan du tjene deg rik på gode ferdigheter i det populære spillet Wordfeude.
Publisert: Publisert:

Monopol, Tetris og Wordfeud kan bli de nye virtuelle pengespillene i regi av Norsk Tipping. Mot slutten av neste år er det planlagt lansering av underholdningsspill på nett – med ekte penger i potten.

Forutsatt grønt lys fra Kulturdepartementet, kommer Norsk Tipping til å lansere nettvarianter av bingo, skrapelodd og kasinospill i tillegg til en rekke underholdnings- eller ferdighetsspill. Dette inngår i statsselskapets strategi for å demme opp for utenlandske aktører.

– Vi ser tendenser i det internasjonale markedet til at superpotter tar over for tradisjonell lotto og at ferdighetsspill nå i større grad kommer som pengespill, sier Edvard Lysne, sjef for forretningsutvikling i Norsk Tipping.

Lysne understreker at det ikke er nevnt spesifikke underholdningsspill i søknaden til departementet, men at det er nærliggende å tenke på de spillene som allerede fenger massene.

Også mørketall

Under «Spillkonferansen» til Norsk Tipping og Rikstoto torsdag kom det fram at en mer offensiv satsing er ønskelig for å hindre de utenlandske aktørene i å ta en større del av pengespillmarkedet.

De nye spillene vil samlet gi inntekter på 200 til 300 millioner kroner, er de foreløpige og kanskje noe forsiktige beregningene. Det er anslått at nordmenn spiller for rundt 5 milliarder kroner årlig hos de utenlandske spillselskapene, men her kan mørketallene være store.

– Vi ser at den private industrien omsetter for milliardbeløp, samtidig som svært lite går tilbake i skatt, sier Stian Nilsen, med ansvar for strategi og analyse i Norsk Tipping.

Mediehus med lisens

I Norge har redaktørene forholdt seg lojale til reklameforbudet for utenlandske nettselskaper på spillmarkedet, men i våre naboland er situasjonen ganske annerledes. I Sverige truer Aftonbladet, med større eller mindre grad av seriøsitet, å flytte til Malta for å beholde annonseinntektene fra de utenlandske nettselskapene, mens det i Danmark er delt ut lisenser til Ekstra Bladet, Aller- og Bonnier-gruppen for å drive egne pengespill på nett.

– Det er ingen overraskelse og i tråd med det vi ser. For mediehusene er dette en svært attraktiv inntektskilde, sier Lysne til NTB.

Aldersgrense

I Norsk Tipping forsikres det om at aldersgrensen for de nye nettspillene, som for de øvrige, fortsatt vil være 18 år, og at de ikke skal bli mer avhengighetsskapende enn spillene som allerede eksisterer og er på markedet.

De nye spillene blir tilgjengelige på flere, ulike elektroniske plattformer, og det kan spilles fra PC-er så vel som mobiltelefoner.

Innvendingene mot nettsatsingen går i første rekke på kontrollmulighetene av spilleavhengighet og alderen på nettspillerne.

LES OGSÅ:

Scrabble-salget tar av etter Wordfeud

Wordfeud har gjort Håkon (28) til millionær

Publisert:
Gå til e24.no