FONDSFORVALTER OM BIONOR: - Oslo Børs er for noen en filial av Bjerke Travbane

Bionor-aksjen er mer omsatt enn Rec. Forvalter ler av interessen.

BJERKE-BØRSEN: Farmasi-ekspert sammenligner Bionor-investorer med de som spiller på hest.
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Bionor Pharma (BIONOR) steg på det meste 253 prosent på Oslo Børs torsdag, og fortsetter oppturen fredag formiddag. Det er hyperinteresse for den lille farmasiaksjen, som er mer omsatt enn både Acergy, Storebrand, Rec, TGS og Seadrill.

- Den ekstreme omsetningen sier litt om mentaliteten i det norske aksjemarkedet. Det er en del aktører i Norge som ser på Oslo Børs som en filial av Bjerke Travbane, sier forvalter og helseekspert Ole Peter Nordby i Sigmafondene til E24 og ler.

Gullgravere

Bionor er trolig den aller mest volatile aksjen på Oslo Børs. 1. oktober i år kollapset aksjen, etter at selskapet varslet om skuffende resultater i fase2-studien av HIV-vaksinen Vacc-4x. Aksjen falt fra 4 kroner til under 1 krone.

Torsdag varslet Bionor at etter å ha gjennomgått dataene og resultatene fra Vacc-4x-testene, fant selskapet at antall HIV-virus var lavere hos testpasientene sammenlignet med kontrollgruppen.

- Bionor er det mest risikable selskapet blant helseselskapene på Oslo Børs. For meg ser dette ut som risikoen i gruvebransjen. De er ute og graver etter gull, sier Nordby til E24.

Må ha partner

Sigmafondene, som spesialiserer seg på farmasiinvesteringer, vet at de vil tape store summer på mange av sine plasseringer, men at der de tjener penger, blir det veldig store summer.

- Jeg tror ikke det er noe tvil om at det er medisinen som har gitt den reaksjonen de melder om, men det er ekstremt mye risiko her, sier han og legger til:

- Det er finansiell risiko her. Det er for tidlig å sin om det er mulig å få med en industriell partner på dette løpet. Det er fint om man kan gi noe ytterligere dokumentasjon på funnene som er gjort og deres betydning.

Selskapet skal nå gjøre en ny fase2-studie. I mange tilfeller gjennomfører farmasiselskaper også en fase3-studie.

- Selskapet har ikke fått mye internasjonal oppmerksomhet omkring Vacc-4x. Det kan bety at det er internasjonalt sett er en angrepsvinkel som man har liten tro på, eller at den uvante tilnærmingen gir en stor innovasjonshøyde og et ekstremt potensial, men at ingen har oppdaget dem, sier Nordby og legger til:

- Dette viruset, på tross av intens forskning i 25 år, viser seg å ha mange gåter. Hovedproblemet er hvorfor HIV-viruset gir kronisk betennelse og utvikling av AIDS.

Les også:

Flere saker på E24

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - I en slik pennystock blir det litt pyramidespill-aktig

  2. Bionor vil blande HIV-vaksine medkreftmedisin i ny studie

  3. Oppløftende funn for Bionors hiv-vaksine

  4. Bionor Pharma går videre med HIV-medisin

  5. Bionors HIV-vaksine godkjent for testing