Oppgang på Oslo Børs

Equinor og Frontline bidro til å snu trenden på Oslo Børs torsdag.

Publisert:

Oslo Børs holdt seg i pluss gjennom hele handelsdagen torsdag, etter å ha falt tidligere i uken.

Hovedindeksen endte til slutt opp 0,61 prosent.

Oljeprisfallet tidligere i uken har preget Oslo Børs, og bidro til nedgang både tirsdag og onsdag. Torsdag har derimot oljeprisen holdt seg mer stabil rundt nivåene fra dagen før.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 77,3 dollar fatet like før stengetid. Det er ned mer enn to dollar lavere siden Børsen stengte onsdag. Samtidig er det uendret for dagen.

Les på E24+

De rikeste tok mer av kaken i fjor. Eller kanskje ikke?

Oljeselskapene Equinor (opp 1,29 prosent) og Aker BP (0,39 prosent) var med på å trekke Børsen opp.

Tankrederiet Frontline var også blant de mest omsatte aksjene, og steg 4,85 prosent. Oppgangen kommer etter to tunge dager for aksjen, som blant annet falt mer enn 8 prosent onsdag.

Eller blant de mest omsatte aksjene steg Norsk Hydro 1,44 prosent, mens Yara falt 0,47 prosent.

Droneselskap ned etter emisjon

Droneselskapet Nordic Unmanned raste på børs etter at selskapet hentet friske midler gjennom en emisjon med solid rabatt.

Selskapet henter rundt 70 millioner kroner gjennom en rettet emisjon, med en tegningskurs på seks kroner per aksje. Aksjen hadde en kurs på 11,4 kroner ved stenging onsdag, som betyr at emisjonen skjer med en rabatt på 5,4 kroner per aksje.

Nordic Unmanned-aksjen endte ned mer enn 48 prosent til en kurs på 5,9 kroner på aksje. Det er med andre ord rett under tegningskursen i emisjonen.

De friske midlene skal brukes til å investere i i eiendeler, utstyr og vedlikeholdspakker for visse kontrakter, arbeidskapitalbehov frem til full kontraktsproduksjon nås i midten av 2023 og til å redusere kortsiktig gjeld.

Norse ut mot regjeringen

Flyselskapet Norse gikk torsdag morgen ut mot regjeringen i en melding og truet med å revurdere satsing på direkteruter til og fra Norge.

Norse Atlantic skriver i meldingen at selskapet er «dypt bekymret» over en annonsert økning i flypassasjeravgiften. Norse skriver at det opererer direkte interkontinentale ruter i et marked med hard konkurranse.

I nasjonalbudsjettet for 2023 er det planlagt en økning i den høye satsen for flypassasjeravgiften.

Norse-aksjen endte dagen ned 5,15 prosent til en kurs på 2,3 kroner.

Havvindlisens

Onsdag kveld ble det kjent at Equinor sikret havvindlisens i California. Oljegiganten betaler 1,3 milliarder for lisensen, som var en del av den første havvindauksjonen på USAs vestkyst.

Den potensielle produksjonskapasiteten på 2 gigawatt tilsvarer energi som kan forsyne 750.000 amerikanske hjem med strøm, ifølge pressemeldingen fra Equinor.

Equinor er allerede involvert i flere amerikanske havvindprosjekter på nordøstkysten i USA. Empire Wind- og Beacon Wind-prosjektene skal levere strøm til staten New York.

Publisert: