Ap alene større enn alle de borgerlige partiene

Arbeiderpartiet får enda en gang godt over 40 prosent på en fersk måling. Ap ville alene fått flere stortingsrepresentanter enn Høyre, Frp, KrF og Venstre til sammen.

GÅR FREM: I flere målinger den siste tilden har Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre hatt god grunn til å smile.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ap går fram 1,2 prosentpoeng på målingen som Norfakta har laget for Klassekampen og Nationen, og får en oppslutning på 41,3 prosent. Ap ville med et slikt valgresultat sikret seg 79 mandater på Stortinget, én mer enn de fire borgerlige partiene til sammen.

Partiet kunne dermed sikret seg stortingsflertall sammen med Kristelig Folkeparti eller Senterpartiet. SV går på en ny smell og faller under sperregrensa.

Høyre faller 0,7 prosentpoeng til 21,9 prosent, mens KrF lander på 4,5 etter et fall på 0,7 prosentpoeng. Samtidig legger både Fremskrittspartiet og Venstre på seg noe – 0,5 prosentpoeng for Frp som får 12,4 prosent, og hele 1,1 prosentpoeng for Venstre som går over sperrelinjen og havner på 4,9 prosent.

For de øvrige partiene er resultatet som følger: Senterpartiet 5,1 (-1), Sosialistisk Venstreparti 3,8 (-0,6), Miljøpartiet De Grønne 2,9 (-0,4), Rødt 1,2 (-0,2) og andre 2,1 (+0,8).

Les også

Brende: Sanksjonene har fått Putin til å tenke seg om

Les også

Oljefondet dumpet 49 selskaper i fjor

Les også

Solberg og Sanner skålte for den nye kommunen

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Høyre og KrF vokser på ny måling

  2. Høyre mest fram på ny måling

  3. SV, Venstre og MDG under sperregrensen

  4. Senterpartiet vekst kan være over

  5. Ap lå an til 47,6 prosent – så kom terroren