Færre amerikanere søker om ledighetstrygd

Ny godt tegn fra det amerikanske arbeidsmarkedet.

LETER ETTER JOBB: To menn på en jobbmesse for veteraner fra militæret i Culver City i California tidligere i år.
Publisert:

I løpet av det siste året registrerte 390.000 amerikanere som arbeidsledige for første gang («initial jobless claims»).

Det viser fersk statistikk fra det amerikanske arbeidsdepartementet torsdag ettermiddag.Det er 10.000 lavere enn tallet fra foregående uke.

Ifølge Marketwatch er det også det laveste antallet siden 2. april.

På forhånd hadde analytikere forventet seg at statistikken skulle vise at 400.000 i løpet av det siste året har måttet gå til arbeidskontoret for å søke om ledighetstrygd for første gang.

Det glidende gjennomsnittet for de fire siste ukene, som antas å være en mindre volatil indikator, viste en nedgang på 5.250 til 400.000, ifølge Marketwatch.

Trenger tid

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg indikerer tallene at USAs bedrifter har blitt mindre ivrig på å redusere bemanning. Men det er langt igjen før man tror arbeidsledigheten kan synke.

- Vi trenger å tall under 400.000 i noen tid før vi kan være sikre på at det er en bedring. Det er mye igjen å gjøre. Takten av nye ansettelser er langt fra tilstrekkelig til å redusere arbeidsledigheten vesentlig, sa seniorøkonom Sean Incremona i 4Cast til nyhetsbyrået Bloomberg før statistikken ble offentliggjort torsdag ettermiddag.

Smågode tall

Sist fredag kom tall som viser at den amerikanske sysselsettingen økte med 80.000 i oktober, samtidig som tilsvarende tall for de foregående to månedene ble oppjustert til 102.000.

Arbeidsledigheten sank fra 9,1 til 9,0 prosent i forrige måned.

Tidligere denne uken kom statistikk som viste at antall ledige stillinger i USA økte med 225.000 til 3,35 millioner. Det er det høyste siden august 2008 - måneden før Lehman Brothers gikk konkurs og utløste en intens finanskrise.

Publisert: