Napolitano ber Enrico Letta danne regjering

Kan bli den yngste statsministeren i Italia på 25 år.

NY REGJERING: Enrico Letta ble onsdag bedt av president Giorgio Napolitano om å danne en ny regjering.

Tiziana Fabitiziana Fabi
Publisert:,

President Giorgio Napolitano møtte onsdag ettermiddag den 46 år gamle Enrico Letta fra sentrum-venstrepartiet Italias demokratiske parti og ba ham lede Italias nye rgjering.

Lykkes Letta blir det en samlingsregjering med støtte fra både venstre- og høyresiden.

Det er ventet at Letta vil forsøke å få godkjent regjeringen i parlamentet mot slutten av uken.

Det er ventet at Letta også vil forsøke å få med utpregede fagpersoner i regjeringen, og at det derfor blir en kombinasjon av politikere og teknokrater som skal lede landet fremover, skriver Reuters.

Ifølge Reuters fortalte Letta etter møtet med presidenten at han var overrasket over forespørselen. Han understreket samtidig den «alvorlige og vanskelige» situasjonen landet befinner seg i.

Han trakk frem problemene i arbeidsmarkedet, med fattigdom og vanskelighetene for småbedrifter som områder som krever rask handling.

I fabruar passerte Italia tre millioner arbeidsledige, det høyeste tallet noensinne.

Les også: Tidenes høyeste arbeidsledighet i Italia

Blokkerte

Siden valget for to måneder siden har det politiske Italia stått i stampe, ettersom hverken venstre- eller høyresiden har hatt det nødvendige flertall for å skape en styringsdyktig regjering.

Les også: - Dette er det mulige skuddet for baugen for hele europrosjektet

Det sørget brakvalget for komikeren Beppe Grillo for. Hans Femstjerneparti sikret seg 25 prosent av stemme i underhuset. Grillo har siden avvist alle tilnærmelser fra de tidligere statsministrene Silvio Berlusconi og Pier Luigi Bersani.

Letta har vært en av favorittene til å forsøke å danne en samlingsregjering. Det andre alternativet var tidligere statsminister Giuliano Amato.

Les også: - Han er arrogant nok til å be om vår støtte