STUPTE 26 PROSENT ONSDAG: Barberer Telenor-aksjen

Analytikere mister troen på Telenor etter indisk milliardoppkjøp.

Publisert:

Finansinstitusjonen S&P Equity Research kutter onsdag kveld kursmålet på Telenor

OSE

TEL

fra 90 til 40 kroner aksjen.

Samtidig har ratingbyrået Moody's vurdert å nedgradere gjledsratingen i Telenor fra "A2 senior" på lang sikts vurdering, og fra "Prime-1" på kortsiktig vurdering.

Følg aksjen med E24 Børs

Begge reaksjonene kommer etter at Telenor onsdag gjorde det klart at selskapet betaler 1,07 milliarder dollar for en 60 prosent andel i indiske Unitech Wireless - som har mobillisenser spredd over hele subkontinentet.

Telenor skal foreta en emisjon på 12 milliarder kroner i første kvartal 2009 for å finansiere oppkjøpet i India. Mood's vedkjenner at dette vil kunne sikre finansieringen, men sier det likevel er risikoer forbundet med oppkjøpet.

Investorene er imidlertid skeptiske til å gjennomføre en slik emisjon i dagens stramme pengemarked. Få andre selskaper våger å hente inn så mye penger på et så ugunstig nivå i dag. Vurderingen i markedet er også at prisen på oppkjøpet er altfor høy.

En cocktail av teleselskapets indiske milliardoppkjøp og tilhørende finansiering, samt noe skuffende tall for tredje kvartal, sendte onsdag aksjen ned formidable 26 prosent - til 33,25 kroner aksjen.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om