Goldman Sachs grilles i kongressen

Goldman Sachs kan forberede seg på tøffe spørsmål når det er høring i kongressen.

Publisert:

Tirsdag skal Goldman Sachs i åpen høring i den amerikanske kongressen.

Ifølge CNN Money må de syv innkalte vitnene fra storbanken forberede seg på tøffe spørsmål fra politikerne, som vil undersøke Goldman Sachs rolle i finanskrisen.

Blant de innkalte er Goldman Sachs-sjef Lloyd Blankfein, finansdirektør David Viniar og Fabrice Tourre.

31-årige Tourre stod bak det beryktede boliglånsproduktet som banken nå er saksøkt av det amerikanske finanstilsynet SEC for, og han har aldri tidligere uttalt seg offentlig om egen rolle i saken.

Goldman Sachs har vært raske med å distansere seg fra Tourre, som har fått betalt fri på ubestemt tid.

Blant temaene for høringen vil derfor være hvorvidt de kompliserte boliglånsproduktene kan ha vært én manns verk, og hvor mye ledelsen i Goldman Sachs visste om hva som foregikk.

Både Tourre og Goldman Sachs-ledelsen er ventet å være tilbakeholdne med å kommentere saken siden den også verserer i rettssystemet.

Allikevel vil bankledelsen risikere å fremstå som å ha hatt for lite kontroll med hva de ansatte gjorde om de er for tilbakeholdne med å kommentere spørsmålet.

Etter å ha brukt enorme summer på lobbyvirksomhet for å forhindre for store forandringer i reguleringen av finansmarkedene er det også ventet at bankledelsen vil bli konfrontert med spørsmål om hva de egentlig prøver å oppnå med den intense lobbyinnsatsen.

Les også:

Les flere nyheter på E24.no

Publisert: