Flertall vil se Ap og MDG samarbeide

Et flertall av Arbeiderpartiets og Miljøpartiet De Grønnes velgere stiller seg positive til at partiene bør samarbeide i regjering etter stortingsvalget i 2021.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og talsperson Une Aina Bastholm i MDG avbildet i forbindelse med en partilederdebatt før valget. Et flertall av Ap-velgere og MDG-velgere stiller seg positive til at partiene samarbeider i regjering etter neste valg om to år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

62 prosent av Aps velgere og 66 prosent av MDGs er positive til et regjeringssamarbeid etter neste valg, viser en måling Respons Analyse har gjort for VG.

– Det er ganske tydelige signaler. Selv om grunnlaget er lite, ser vi en tendens til at velgerne er positive til samarbeid mellom de to partiene, sier Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse til avisen.

Målingen viser også at 24 prosent av de spurte Ap-velgerne stiller seg negative til et samarbeid med MDG, mens 8 prosent av MDG-velgerne stiller seg negative til et Ap-samarbeid. 14 prosent av Ap-velgerne og 26 prosent av MDG-velgerne sier de ikke er sikre.

Talsperson Arild Hermstad i MDG sier til VG at det på nåværende tidspunkt er mest aktuelt for dem å samarbeide med venstresiden. Han varsler at de kommer til å stille knallharde krav i eventuelle regjeringsforhandlinger.

Aps partisekretær Kjersti Stenseng sier de ikke er interessert i å diskutere regjeringssamarbeid nå på spørsmål om de har lukket døren for MDG. Samarbeid vil bli en diskusjon nærmere landsmøtet i 2021, svarer Stenseng.

Målingen er basert på 277 velgere som stemmer på Ap og MDG. Feilmarginen er på +/- 3,5 – 6 prosentpoeng.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Miljø
 2. Politikk
 3. MDG
 4. Arild Hermstad
 5. Kjersti Stenseng
 6. Stortingsvalg
 7. Arbeiderpartiet (Ap)

Flere artikler

 1. Mener valgskrell kan øke pengebruken

 2. Over 2,5 år uten flertall: Dette må til for ny Erna-regjering

 3. Frp går mot katastrofevalg i storbyene

 4. Senterpartiet tredje største parti på Vestland-måling

 5. Høyre fortsetter fallet på ny måling