Posten frykter hauger av uavhentede småpakker når 350-kronersgrensen ryker

Posten frykter «svenske tilstander», med berg av uavhentede pakker, når 350-kronersgrensen for avgiftsfri netthandel forsvinner.

BEKYMRET: Posten frykter at mange ikke vil betale tollgebyr og hente pakkene sine når avgiftsfritaket for små pakker forsvinner. Illustrasjonsfoto:

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

I budsjettavtalen mellom regjeringen og KrF blir grensen for avgiftsfri netthandel fra utlandet fjernet fra 2020. Dermed må alle småpakker tolles inn, og Posten frykter det vil føre til at folk vil nekte å ta imot det de selv har bestilt, melder NRK.

– Det er klart at hvis du har bestilt noe til under hundrelappen, og vi tar et tollgebyr på 158 kroner, så er du ikke interessert i å hente den pakken, sier pressesjef John Eckhoff i Posten.

Fikk du med deg? Tror nettbutikker vil «bombardere» nordmenn: Spår shopping-fest i utlandet før 2020

Da svenskene fjernet sitt momsfritak i mars, meldte SVT om 400.000 uavhentede pakker som måtte sendes i retur. Det fremstår som et skrekkscenario, som Eckhoff vil unngå.

Posten kan bli sittende med innkrevingsjobben, og det foreligger ikke noe konkret forslag til hvordan det kan løses innen et års tid. Høyres Henrik Asheim ser for seg en løsning hvor norsk moms betales rett i nettbutikken, men Eckhoff er skeptisk.

– Vi tror ikke at Norge kan utvikle en egen innkrevingsordning som alle verdens nettbutikker vil benytte, sier pressesjefen.

Bakgrunn: Posten kritiseres for rapport om «350-kronersgrensen»: – Bør ikke få stå uimotsagt

Han tror likevel det er mulig å finne en løsning innen 2020, men da må reglene endres så Postens håndtering kan bli mer effektiv, mener han.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Statsbudsjettet
  2. Solberg-regjeringen

Flere artikler

  1. Opposisjonen vil avvikle 350-kroners grensen for netthandel i sommer

  2. – Vil tåle det veldig godt

  3. Pakkestrømmen fra Kina til Sverige skrumper inn

  4. Kutter 350-kronersgrensen for utenlandsk netthandel

  5. 350-kronersgrensen fjernes fra 2020