Nærmer seg enighet om Hellas' lånepakke

Hellas og kreditorene fortsetter samtalene om en ny lånepakke. Partene håper det nærmer seg en enighet og det antydes at en løsning kan spikres tirsdag.

NÆR NY LÅNEPAKKE: Hellas' finansminister Euclid Tsakalotos (t.v.) under forrige helgs Hellas-forhandlinger. IMF-sjef Christine Lagarde «lusker» i bakgrunnen.
Publisert:

Søndag ettermiddag satte Hellas' finansminister Euklid Tsakalotos og økonomiminister Giorgos Stathakis seg ned ved forhandlingsbordet sammen med representanter fra Den europeiske sentralbanken (ESB), Det internasjonale pengefondet (IMF) og eurolandenes krisefond ESM.

Forhandlingene har pågått i flere dager, og nå hevder flere kilder at en avtale kan være i havn innen tirsdag.

– Vi må ha på plass en løsning innen tirsdag og alle parter jobber for å få til dette, sier en kilde som sitter tett på samtalene til AFP.

Les også

Samtalene fortsetter om Hellas' lånepakke

– Finkjemmer teksten

Forhandlingene, som startet søndag ettermiddag, varte ut i morgentimene mandag.

– Fra midnatt begynte begge sider å diskutere de siste detaljene, finkjemme teksten, setning for setning, ord for ord, sier en gresk myndighetskilde.

Før forhandlingene startet sa økonomiminister Stathakis at det nærmet seg en løsning. En ikke-navngitt EU-kilde sier at Hellas har vist en «fremragende» vilje til samarbeid for å få på plass en avtale.

Les også

Finland vurderer å ikke støtte gresk redningspakke

– Må ikke forhaste seg

Tyske myndigheter trekker fram viktigheten av å ikke inngå en forhastet avtale.

– Prinsippet om «nøyaktighet framfor hurtighet» gjelder særlig i dette tilfellet, sier talsperson for Tysklands statsminister Angela Merkel, Steffen Seibert.

– En rask konklusjon i forhandlingene er selvsagt ønskelig, men vi må huske på at vi diskuterer et treårig program, med andre ord et program med flere ulike reformer, sier Seibert.

Les også

Nå har grekerne tatt 9 milliarder ut av madrassen - setter pengene i banken igjen

Ny redningspakke

Sammen skal Kreditorene og Hellas sluttføre et utkast til et nytt støtteprogram som kan gi Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler i løpet av tre år, i bytte mot reformer.

Partene har et stort press på seg for å bli enige om et nytt redningsprogram innen 20. august. Da skal Hellas tilbakebetale 3,2 milliarder euro i avdrag til ESB, penger som landet ikke har i dag.

Les også

Hellas sliter med flyktningstrøm

Les også

Toneskifte i Hellas-forhandlingene

Les også

EU ser framskritt i Hellas-forhandlingene

Publisert: