SKATTEADVOKAT: Skatteadvokat raser mot meglerjakten

Skatteadvokat går hardt ut mot Skatt Østs aksjon mot meglerhusene.

THE ONLY WAY IS UP: Rabattene på fremtidskontrakter er blitt mindre.
Publisert:

- Det er ondskapsfullt, og jeg kan ikke forstå annet enn at de gjør dette for å plage oss ytterligere, raste Carnegie-sjef Anders Onarheim i media, da det ble klart at meglerbransjen står overfor milliardstore skattekrav.

Nå får han støtte av skatteadvokat Harald Hauge, som er kritisk til Skatt Østs aksjon mot meglerhusene, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Man løper nok etter meglerhusene fordi man er blitt provosert over at disse har hatt vel lave arbeidsgodtgjørelser i forhold til hva de har tatt ut som kapitalinntekter. Men selv om skatteyterne kanskje ikke har vært helt edruelige, må man kunne forvente at myndighetene ikke går til den andre ytterlighet og hevder standpunkt som man ellers ikke kan stå inne for, sier Hauge til avisen.

I strid med lovendringene

Bakgrunnen for skattekravet er at meglere har betalt kapitalskatt på 28 prosent på uttak fra indre selskaper, ikke inntekstskatt på 53,7 prosent slik Skatt Øst mener de skulle gjort.

Skatt Øst beskylder meglerne for å benytte seg av praksisen for å unngå å betale personskatt på inntekten.

- Den tilnærmingen Skatt Øst nå synes å ha, med å "tvangslønne" meglere for de overskudd de får fra de indre selskapene, har ikke et tilstrekkelig rettslig grunnlag og er dels i strid med intensjonene bak lovendringene i 2006, sier Hauge til DN.

Les mer: Reagerer sterkt på skattekrav

Se også: E24-leserne reagerer med sinne

Les flere finansnyheter på E24

Publisert: