JOHN MARKUS LERVIK: Lervik slutter i Fast etter regnskapsrot

John Magnus Lervik forlater Fast.

Falch, Knut
  • Tor Øyvind Andersen
  • Sindre Heyerdahl
Publisert:

John Markus Lervik har sagt opp stillingen som administrerende direktør i Fast etter bråket rundt regnskapene. Det innebærer at han nå slutter i Microsoft.

Oppsigelsen blir bekreftet av Microsofts pressetalsmann Eirik Lae Solberg, overfor E24.

Les også: Lervik fjernet fra styreverv

Regnskapsrot

Microsoft kjøpte Fast for litt over et år siden. Fast var en av Norges ledende IT-selskaper, men det har lenge heftet sterke mistanker om at regnskapsføringen i selskapet har vært mildt sagt ukonvensjonell.

Lerviks oppsigelse settes i sammenheng med denne regnskapsføringen. Etter en større reportasje i Dagens Næringsliv om regnskapsrotet i selskapet, siktet Økokrim i fjor Fast samt et datterselskap for regnsskapsmanipulasjon.

- Det er blitt gjort en grundig gjennomgang av den tidligere regnskapspraksisen som medførte en endring i Fasts resultater i 2006 og 2007, slik at dette ikke skal skje igjen. Som et resultat av denne prosessen har John Lervik valgt å si opp fra Microsofts datterselskap Fast, sier styreleder Keith Dolliver i Fast i en pressemelding.

Les også: - Fast-toppene rike på triksing

Les også: Razzia hos Fast

- Stolt

Lervik har foreløpig ikke besvart E24s henvendelser.

- Jeg har sagt opp min stilling i Microsoft. Bakgrunnen for det er sammensatt: Jeg ledet Fast fra det var en liten oppstartbedrift og fram til Microsofts kjøp for vel ett år siden. Jeg er på den ene side stolt over hva vi har fått til; på den annen side har dette kostet mye i form av ekstremt mye reising og lite tid sammen med familien, sier John Markus Lervik til NA24.

Bjørn Olstad overtar Lerviks ansvar. Olstad er tidligere teknologidirektør i Fast, og innehar tittelen Microsoft Distinguished Engineer.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Flere artikler

  1. Fast-gründer tilbake med nytt IT-selskap:- Det begynner å bli ganske artig

  2. Lervik tiltalt av Økokrim

  3. Fast-gründer risikerer seks års fengsel

  4. Fast-gründer nektes full ankebehandling

  5. Fast-sjefen dømt til fengsel: – Jeg er veldig skuffet