Bønn om nødhjelp fra bildelindustrien

Produsentene av bildeler følger etter bilgigantene og ber de amerikanske myndighetene om nødhjelp.

Publisert: Publisert:

En forening som representerer bildelprodusenter kommer de nærmeste ukene til å be om nødlån for å unngå hundrevis av konkurser.

Det skriver Bloomberg.

Samme problemer

Bloomberg skriver at rundt et dusin konsernsjefer og finansdirektører mandag sitter i møtet for å utforme forespørselen til myndighetene.

Bønnen om nødhjelp kommer etter at General Motors allerede har fått et lån på 17,4 milliarder dollar for å holde seg flytende.

- Leverandørproblemene har akkurat de samme problemen som General Motors og Chrysler hadde i september, sier toppsjef Neil de Koker i Original Equipment Suppliers Association til Bloomberg.

Amerikanske bilprodusenter betaler vanligvis rundt 15 milliarder dollar til sine leverandører den andre tirsdagen hver måned. Denne gangen vil ikke betalingen bli på mer enn 5 til 7 milliarder dollar på grunn av bråstopp i bilsalget. Det vil legge et voldsomt press på likviditeten til leverandørene.

Bilsalget i USA falt med 18 prosent i 2008.

Skylder penger

Representanter for leverandørene møtte tidligere denne måneden folk i finansdepartementet for å diskutere muligheten for nødlån.

Det er ikke klart hvor mye penger levernaødindustrien mener den trenger.

Ifølge nestsjef Davia Andrea i Original Equipment Suppliers Association har leverandørene 10 milliarder dollar utestående hos bilprodusentene. Siden både General Motors og Chrysler har sagt at de kan gå konkurs i nær fremtid, tillater ikke bankene at fordringene stilles som sikkerhet for lån som leverandørene trenger.

Les også: GM kutter produksjon ved 14 fabrikker

Les også: Gir 17 mrd. dollar i billån

Publisert: