Statsministeren forfølger meg

-Statsministeren er blitt desperat. Han ser at regjeringen mislykkes på alle områder, sier Stein Erik Hagen.

Publisert:

- På en måte tar jeg ham ikke helt på alvor. Likevel er det alvorlig at en statsminister i et demokratisk rettssamfunn, skal gjøre meg til en sammfunnsfiende. Han plukker ut et enkelt menneske og en gruppe han kaller "rike" og forfølger dem. Den type forfølgelse av enkeltmennesker har vært forsøkt før i verdenshistorien. Men jeg kan rett og slett ikke ta det helt seriøst, sier en rasende Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv (DN).

Statsminister Jens Stoltenberg og Norges rikeste mann Hagen har vært i strupen på hverandre tidligere - da etter at Hagen hadde uttalt at Norge var som Øst-Europa.

Les også:– Skammelig og patetisk,

Stoltenberg vil "ta" Stein Erik Hagen

Stoltenberg freder Hagens skattehull

Striden blusset opp igjen etter at Stoltenberg uttalte til VG at han hadde som mål "å ta" rikinger som Hagen. Utspillet kom i forbindelse med regjeringens budsjettkonferanse.

-Stoltenberg svikter

-Nå skal de tydeligvis ta meg og andre såkalte rike. Men da lurer jeg på : Hva galt har vi gjort? Det er spørsmålet. Siden sist jeg ble angrepet har jeg sett litt på hva jeg, min familie og selskapene jeg eier bidrar med. Våre eierandeler "betaler" også skatt, sier Hagen til DN.

Hagen mener Stoltenberg selv svikter.

- Mine beregninger viser at min families formue, i forrige inntektsår, resulterte i skatteinntekter til statskassen på omtrent 820 millioner kroner. Da lurer jeg på hva galt jeg har gjort som fortjener denne forfølgelsen fra statsministeren? spør Hagen og svarer selv, det er helt klart at Jens Stoltenberg gjør dette for å ta vekk oppmerksomheten fra av at han selv svikter. Han tar klassikeren: klarer du ikke levere selv, skaff deg en fiende. Han forsøker å spille på misunnelse, til DN.

Hagen mener Stoltenberg her begår en tabbe ved å undervurdere det norske folk og skape disse misunnelsesbildene, skriver avisen.

- Som innbyggere må vi kunne forvente å få mer tilbake og til en høyere kvalitet, når så store deler av verdiskapningen i landet går rett i statskassa som skatt, sier Hagen til DN.

Flere nyheter på E24.

Publisert: