PLAYBOY-AKSJEN TIL HIMMELS: - Hefner selger Playboy

Hugh Hefner skal være svært nær et salg av det verdenskjente mannfolkbladet.

SELGER LIVSVERKET: Hugh Hefner, flankert av tvillingkjærestene Karissa og Kristina Shannon (t.v) og skuespiller Crystal Harris (t.h).
Publisert:

Playboy Enterprises kan snart være solgt. Selskapet, som publiserer verdens mest berømte voksenmagasin, er nå i intensive samtaler med kleskjeden Iconix Brand om et oppkjøp.

Nyheten kommer i en tid der mykpornokonsernet kontrollert av beryktede Hugh Hefner har mistet sin økonomiske potens og går med underskudd.

Grunnleggeren Hefner sitter på 70 prosent av de stemmeberettigede aksjene og 28 prosent av eierskapet i konsernet.

Aksjen opp 65 prosent

Det er anonyme kilder som til Bloomberg News sier at samtalene nå har kommet inn i sluttfasen for et salg. De to selskapenes offisielle talsmenn nekter å kommentere saken, men ifølge Bloomberg har Playboy lett etter en kjøper siden i sommer.

Investorene på Wall Street har svart på salgsryktene torsdag med å sende aksjen opp 65 prosent.

Følg selskapet med E24 Børs

Merker konkurransen fra internett

Playboy er hardt rammet av finanskrisen og merker at distributører og kunder er mindre interessert i å betale royalty til bladet.

Selskapet rammes av sviktende annonseinntekter og økende konkurranse fra nettsider som leverer gratistjenester. Også selskapets TV-satsing er hardt rammet.

Spesielt er det selskapets flaggskip, magasinet Playboy, som sliter. Playboys konstituerte direktør Jermoe Kern har uttalt at bladets prestasjoner ikke er akseptable.

Les også: Playboy vil ha sexy finanskvinner

Merkenavn

Playboy er et av verdens mest kjente merkenavn. Flaggskipet er den amerikanske utgaven av magasinet Playboy, men konsernet utgir blader verden rundt på forskjellige språk.

Magasinet blir i USA gitt ut en gang i måneden, og inneholder fotografier av nakne kvinner, i tillegg til varierte artikler om mote, sport, kommersielle produkter og ofte korte noveller av kjente forfattere.

Magasinet er kjent for å utrykke liberale holdninger til de fleste politiske standpunkt.

Les også:

Flere nyheter på E24

Publisert: