Stopper utbetaling til gründer

- Jeg er sjokkert, sier NattoPharma-gründer Morten Sundstø til E24.

K2: Vitaminet K2 kan bli en gullgruve for investor Morten Sundstø og selksapet NattoPharma.

Hansen, Frode
  • Aleksander Nordahl
Publisert:,

Utbetalingene til både Morten Sundstø og tidligere administrerende direktør Stein Westbye er stanset. NattoPharma oppgir Sundstøs og Westbys rolle i et selskap som har overtatt rettighetene til et patent som NattoPharma

OSE

NATTO

lenge har ønsket å kjøpe, som grunn til stoppen.

- Jeg er sjokkert, og er veldig skuffet. Denne meldingen er ondsinnet og bare ment å skade meg som person, sier Sundstø.

Det er konsulentavtalen Sundstø har med vitaminselskapet som er stanset, og Westbyes etterlønn på cirka 2,5 millioner kroner blir holdt tilbake inntil videre.

- Jeg har ikke blitt forelagt noe krav fra NattoPharma, og det har ikke vært noen dialog om dette, sier Sundstø og legger til at han senest torsdag var i kontakt med styreleder Langaker og ikke hørte noe om dette da.

- Vi mener at det ikke er grunnlag for å fortsette utbetalingene. Til tross for uttalelser til media om det motsatte, synes det klart at Sundstø og Westbye gikk inn på eiersiden i selskapet MGP Diagnostics AS på vårparten med mulighet for å berike seg på NattoPharmas bekostning. Dette ble gjort mens Sundstø var styremedlem og Westbye administrerende direktør, sier styreleder Erik Langaker i Nattopharma i en børsmelding.

E24 har ikke kommet i kontakt med ledelsen i NattoPharma.

Følg Oslo Børs minutt for minutt på E24 Børs!

Styretrøbbel

Tre av medlemmene i det tidligere styret trakk seg i august på grunn av "utenomselskapelige hendelser". Det er senere blitt kjent at Sundstø, sammen med Westbye er medeier i et konkurrerende selskap til Nattopharma.

Det hele endte med at Sundstø trakk seg som styreleder, og Erik Langaker ble valgt til ny styreleder.

Les alt om saken:

Til E24-forsiden

Flere artikler

  1. Sundstø trekker seg

  2. Solgte aksjer han «ikke hadde»

  3. Styrekupp i Nattopharma

  4. Annonsørinnhold

  5. - Sundstø mister styrejobb

  6. Sundstø-baby i fusjonsforhandlinger