NBBL-topp Henning Lauridsen blir Eiendom Norge-sjef

Henning Lauridsen er ansatt som ny administrerende direktør i Eiendom Norge, og får det øverste ansvaret for boligprisstatistikken.

NY SJEF FOR BOLIGPRISENE: Henning Lauridsen er ny toppleder i eiendomsmeglernes bransjeorganisasjon Eiendom Norge, som blant annet publiserer boligprisstatistikken.

NBBL
Publisert:,

Han tar dermed over etter Christian Vammervold Dreyer, som slutter 1. januar 2020.

Lauridsen har bred erfaring fra eiendomssektoren gjennom flere år i ulike faglige- og lederstillinger i Norges Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), opplyser organisasjonen i en pressemelding tirsdag.

I dag er han direktør for interessepolitikk og jus i NBBL, og har blant annet ledet NBBLs Advokatkontor og hatt ansvar for NBBLs politiske arbeid. Lauridsen er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

– Sikrer kontinuitet

– Lauridsen vil sikre kontinuitet og kompetanse i ledelsen av organisasjonen. Han har stor forståelse for og lang erfaring med foreningsarbeid, skriver administrerende direktør i Privatmegleren og styreleder i Eiendom Norge, Grethe W. Meier.

Meier forteller at den nye sjefen har stor kunnskap om myndighetsarbeid på ulike nivåer, i tillegg til kjennskap til utbyggersiden i boligmarkedet.

Lauridsen skriver at han ser frem til å ta over stafettpinnen etter Dreyer.

– Spennende utfordringer

– Eiendomsmeglingsbransjen står overfor spennende utfordringer de kommende årene med det pågående utvalgsarbeidet med ny lov om eiendomsmegling, samt økt digitalisering. Dessuten er organisasjonen offensiv i en rekke politiske saker for et enda mer velfungerende boligmarked, skriver Lauridsen.

Avtroppende meglersjef Christian Vammervold Dreyer skal begynne i en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Ivar Tollefsens eiendomsimperium Fredensborg.

Les meldingenChristian V. Dreyer får jobb i Ivar Tollefsens eiendomsimperium