Brasil i resesjon

Brasils økonomi har gått inn i resesjon, opplyser landets regjering. Det er registrert negativ vekst to kvartaler på rad.

SOLFYLT: Til tross for at Ipanema-stranden i Rio de Janeiro er populær blant turister, er det ikke nok til å holde fart i økonomien.
Publisert:

I annet kvartal i år krympet økonomien med 1,9 prosent, ifølge offisielle tall. I første kvartal var nedgangen i BNP på 0,7 prosent.

Brasil opplever med det den verste BNP-nedgangen på seks år. Fordi resesjonen ventes å vare ut neste år, blir den trolig også den lengste nedgangstiden siden 1931.

Brasils økonomi er rammet av fallende råvarepriser, blant annet lave oljepriser, fallende eksport særlig til Kina, en politisk krise og korrupsjonsskandalen i det statlige oljeselskapet Petrobras.

Ledigheten ligger på 7,5 prosent og er stigende. Landets valuta, real, er ned om lag 25 prosent mot den amerikanske dollaren så langt i år.

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgradere i august Brasil kredittverdighet til Baa2 – som dermed nærmer seg såkalt søppelstatus.

Publisert: