Fremskrittspartiet frir til LO

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener partiet er et mer moderne og derfor bedre arbeiderparti enn Ap, og oppfordrer LO til samarbeid.

BER LO BRYTE AP-BÅND: Frps partileder Siv Jensen mener mange av hennes partifeller kunne tenke seg å være organiserte om ikke LO hadde hatt så sterkt bånd til Arbeiderpartiet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:

– Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier Jensen til Dagbladet.

Frp som det nye arbeiderpartiet var tema under landsmøte nylig, og Jensen oppfordrer nå LO til samarbeid for å bedre arbeidsmiljøet på arbeidsplasser. Hun ønsker at de skal gå sammen i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, og oppfordrer organisasjonen til å bryte det partipolitiske båndet de har til Ap.

– Mange Frp-folk kunne tenke seg å være organiserte, men de betaler ikke kontingent hvis LO støtter et annet parti enn det de selv stemmer på, sier hun.

Les også: Regjeringen vil gjøre det billigere å lage øl

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier utspillet ikke er troverdig. Han mener utspillet kanskje kan forstås i lys av at Frps oppslutning i LO er halvert siden forrige valg.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sier Gabrielsen.

Til oppfordringen om å bryte med Ap, svarer han at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år fordi de har hatt felles verdier og syn på hvordan samfunnet skal utvikles.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sier han.

Les også

Søt avgift skaper bitterhet i Frp

Les også

Ikea-krangel før Frps landsmøte

Les også

Fagforbund tror ikke EU vil straffe eksportindustrien for energi-nei