Regjeringen uenig med Stordalens visjon om nordisk skatteregime

Regjeringen deler hotellinvestor Petter Stordalens bekymring for at internasjonale nettselskaper ikke betaler nok skatt til Norge, men avviser løsningene hans.

UENIGE: Statssekretær Knut Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet (t.h.) er ikke helt med på notene til Petter Stordalen.

Foto: VG og NTB Scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Stordalen foreslo i forrige uke at de nordiske landene går sammen for mer omfattende skattlegging av store, utenlandske nettgiganter som ikke betaler særlig mye skatt i Norge, en praksis han mener truer både norske bransjer og velferdsstaten.

I Klassekampen sier statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet at Stordalen har rett i at det er grunn til å være bekymret for selskap som i økende grad opererer i et land eller marked uten fysisk tilstedeværelse.

Bakgrunn: Stordalen krever at Facebook og Google skatter mer

– Men denne bekymringen truer skattegrunnlag over hele verden. Derfor er det så viktig at det internasjonale samfunnet kommer fram til løsninger sammen, sier han og avviser dermed Stordalens idé om en nordisk løsning.

Statssekretæren påpeker at Norge og de andre nordiske landene jobber gjennom Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) for å få på plass et felles regelverk for blant annet de såkalt G20-landene, de 20 største økonomiene i verden.

– Stordalen har rett diagnose, men feil medisin. Norden er for lite til å løse problemet alene, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Skatter og avgifter
 2. Petter Stordalen

Flere artikler

 1. Stordalen krever at Facebook og Google skatter mer

 2. – Jeg tror norsk reiseliv lever fint med flypassasjeravgiften

 3. - Arbeidsplasser kan forsvinne ut av Norge

 4. Annonsørinnhold

 5. Her er Stordalens skatteforslag til Stortinget

 6. Betalt innhold

  – Skjerpet oljeskatt kan føre til at lønnsomme utbyggingsprosjekter blir liggende