Afrikaner kjøper privat jumbo

En afrikansk forretningsmann blir den andre privatpersonen med egen Airbus A380.

Den afrikanske eiendomsmogulen Michael Ezra er i ferd med å bli den andre privatpersonen i verden som kjøper en egen Airbus A380. Pris: 410 millioner dollar, eller nærmere 2,1 milliarder kroner.

Bildeserie: Airbus A380

Business-doldisen Ezra (34) fra Uganda besøkte nylig franske Toulouse, hvor Airbus holder til, for å fulllføre handelen og dermed bli den andre i verden som har superjumboflyet som sitt private fly, ifølge kildeopplysninger.

Airbus bekrefter

Airbus på sin side bekrefter at det finnes en foreløpig avtale, ifølge Daily Monitor.

Flyet ventes å stå ferdig i 2010 og kan da komme til å koste så mye som 410 millioner dollar, eller knappe 2,1 milliarder kroner, etter å ha blitt innredet for å passe Ezras forretninger.

Med en grunnflate på 531 kvadratmeter er A380 det største kommersielle flyet i verden med plass for så mange som 525 passasjerer i standard-konfigurasjon og opptil 853 personer i den trangeste versjonen, ifølge Airbus' hjemmesider .

Karaokerom

Ezras fly kommer imidlertid ikke til å inneholden et eneste turistklassesete, men blir i stedet fyllt med et eget kontor, konferanserom, karaokerom, kino, fire soverrom for VIP-er og et spa-anlegg for å nevne noe.

Underetasjen, som i vanlige fly er reservert for bagasjen, kommer i stedet til å oppholdsrom for Ezras ansatte og plass til tre biler. Alt uten å overstiger maksimallasten på 560 tonn.

Den første privatpersonen som det er blitt kjent at han bestilt superjumboen som et privatfly er den saudiarabiske prinsen Al Waleed Bin Talal som regnes som verdens nest rikeste mann.

Dubai-basert

Ezras fly kommker trolig til å bli registrert i Dubai hvor han gjør de fleste av sine forretninger, hovedsakelig innenfor eiendom. Det er helle ikke første gang den ugandiske forretningsmannen tar på seg spanderbuksene.

I 2006 kjøpte han en luksusklokke av merket Mont Blanc for 250.000 dollar, eller nærmere 1,3 millioner kroner. I fjor brukte han sitt private helikopter fra Nairobi for å se sitt ugandiske lag spille en fotballkamp.

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå