Biff til 1 700 kroner

Kunne du tenke deg å spise biff fra kveg som har drukket øl og fått profesjonell massasje? Det får du i Japan, men du må punge ut 1.700 kroner.

Ifølge ekspertene er disse japanske biffene ekstremt møre. Kjøttet har samme konsistens som gåselever og smelter i munnen.

Øl og massasje

Det er den japanske kvegarten Wagyu som er brukt for å få frem disse biffene. Kveget er sjenket med øl og profesjonelle massører behandler dem jevnlig.

Nå avles kvegtypen også i USA og Australia.

Les flere nyheter på E24

Det er Forbes Traveller som har funnet frem til verdens dyreste biffrestauranter, ifølge epn.dk. Dette er listen:

1. Aragawa: Hos Aragawa Restaurant i Tokyo må du punge ut nærmere 1.700 kroner for en biff på 250 gram. I tillegg kommer tilbehør og drikke. Biffen stekes over en trekullgrill og serveres med pepper og hjemmelaget sennep. Det er lange ventelister for å få bord i restauranten.

2. Renga-Tei Steak: Hos Renga-Tei Steak Restaurant i Kobe i Japan må du punge ut over 1.550 kroner for en biff. Her er alle kokkene kvinner, og de tilbereder biffene på en grill av kobber og jern. Kjøttet er dekket av et tynt lag papir.

3. Al Muntaha : Al Muntaha Restaurant på syvstjernershotellet Burj Al Arab Hotel i Dubai serverer Wagyu-biff for knapt 1 100 kroner. De som ikke har råd til biffen, kan prøve en Wagyu-burger til 800 kroner.

4. Wolfgang Puck’s Cut: Wolfgang Puck’s Cut i Beverly Wilshire i Los Angeles bruner Wagyu-biffen raskt på en supervarm grill. Deretter stekes den langsomt ferdig over en grill. Bare biffen koster 1 000 kroner

5. Zuma: Zuma Restaurant i London serverer Wagyu-biffen i skiver og krydrer med blant annet soya. Prisen er 850 kroner.

På forsiden nå