Brunostbrann stenger tunnel i flere uker

27 tonn brunost i brann.

<p><b>BRUN BRANN:</b> Det var denne osten (med rød ring rundt) som tok fyr i tunnelen. Det er ikke meldt om gulost- eller salamiskader etter ulykken.</p>

BRUN BRANN: Det var denne osten (med rød ring rundt) som tok fyr i tunnelen. Det er ikke meldt om gulost- eller salamiskader etter ulykken.

Helt siden torsdag i forrige uke har det brent i en tilhenger lastet med 27 tonn brunost i Brattlitunnelen i Tysfjord i Nordland. Tunnelen blir trolig stengt i flere uker på grunn av skadene.

Et vogntog var på vei sørover gjennom den 3.606 meter lange tunnelen da sjåføren oppdaget at det brant i hengeren med brunostlasten. Sjåføren kom seg ut i god behold, men den brennende hengeren ble værende igjen, om lag 300 meter fra tunnelinngangen i sør. Mandag ulmet det fortsatt i hengeren, melder NRK.

Brannen har ført til store skader på tunnelen, og mandag var det fortsatt for farlig å bevege seg inn.

– Så lenge det fortsatt ryker der inne, så slippes det ut farlig avgasser. Vi kan ikke gå inn før vi vet at det er trygt, sier geolog Wiggo Aronsen i Statens vegvesen.

Først når brannen er slukket, går Vegvesenets folk inn i tunnelen for å starte reparasjonsarbeidet. Foreløpig anslår Vegvesenets folk at tunnelen vil være stengt i to-tre uker.

På forsiden nå