Byr 400 000 for Vollviks gullnummer

Dekk-kongen Tommy Sharif (30) bød i går 250 000 kroner for å få Idar Vollviks gamle mobilnummer. Lørdag morgen fortsetter den ville budkampen.

I en ellevill og heseblesende budkamp leder norsk-pakistaneren kampen om det attraktive telefonnummeret, som Vollvik har brukt i hele sin tid som Chess-eier - og som han fortsatt har.

Idar Vollvik har donert sitt mangeårige mobilnummer til organisasjonen Leger uten grenser - i forbindelse med helgens TV-aksjon. At nummeret skulle innbringe høye sekssifrede beløp hadde vel ingen trodd på forhånd.

Flere nyheter på Næringsliv24.

— Ja, jeg har lagt inn et bud på 250 000 kroner. Nummeret er ikke det viktigste for meg. Det er et greit nummer, men ikke noe gullnummer slik jeg ser det.

Jeg ønsker først og fremst å støtte TV-aksjonen, og jeg oppfordrer alle nordmenn til å bidra med det de kan, sier Tommy Sharif til VG.

Motstander i budkrigen er Idar Vollviks mangeårige rådgiver, den tidligere journalisten Haakon B. Schröder. Sent i går kveld hadde han inne et bud på 210 000 kroner, før Sharif klemte til og høynet med 40 000 kroner.

— Dette er gått helt av skaftet. Budet lå på 35 00 i lang tid, men de siste dagene har Sharif drevet det opp til en kvart million. Jeg har tilbudt ham mitt eget nummer - det er også enkelt og greit, og jeg har tilbud ham litt av hvert annet også, men han gir seg ikke, sier Schröder til VG.

Det er Netthandelen.no som administrerer den eventyrlige auksjonen som går ut ved 21.30-tiden søndag kveld. Netthandelen-eier Einar Øgrey Brandsdal legger ikke skjul på at han synes det er et morsomt objekt å selge.

— Dette er et gullnummer, og fremdeles hans (Vollviks) offentlige mobilnummer, sier Brandsdal til sitt eget nettsted.

— Det er morsomt når kjente mennesker som Idar Vollvik stiller seg positiv til slike forespørsler. Hans mobilnummer er enkelt og har stor symbolverdi.

924 10000 er det mobilnummeret han konsekvent brukte under oppbyggingen av Chess. han bruker det fortsatt ved siden av sitt nye og hemmelige mobilnummer, forteller Øgrey Brandsdal.

Han sier Vollvik ikke hadde noen problemer med å gi fra seg nummeret - til tross for at han er aktiv støttespiller for en annen hjelpeorganisasjon - Plan Norge.

Haakon B. Schröder bedyret overfor VG i går kveld at han ikke hadde gitt seg i budkampen, selv om Sharifs bud var det høyeste da VG gikk i trykken.

Full fres lørdag morgen

Og lørdag morgen fortsetter budkampen: Klokken 08.34 la et netthandler fra Kristiansand inn et bud på 250 100 kroner. Schröder kontret med et bud på 252 000, før sørlendingen økte med nye hundre kroner.

Men klokken halv ti hadde Tommy Sharif våknet: Da la han inn et bud på 300 000 kroner.

Schröder jekket et kvarter senere opp prisen med 10 000, før Sharif fem minutter senere smalt et bud på 400 000 kroner i bordet.

På forsiden nå