Byr 6,5 mill. for Michael Jacksons minnestund

Søndag kveld ble 17.500 billetter til Michael Jacksons minnestund delt ut gratis. Mandag tar budrunden av på Ebay.

På forhånd hadde 1,6 millioner mennesker søkt på internett, i håp om å bli blant de heldige utvalgte som får delta på minnestunden i Staples Center tirsdag morgen kl. 10.00, lokal tid. Kun amerikanske statsborgere kunne søke om billetter, som ble delt ut to og to.

8750 personer ble valgt ut etter en etter en lotteri-trekning, skriver Wall Street journal.

Unngå videresalg

Og tiltross for at AEG Live, som eier stadion hvor minnestunden skal arrangeres, har gjort det de kan for at billettene ikke skal kunne selges videre, så ligger det mandag flere billetter tilgjengelig på Ebay.

Dog for dem som ønsker å grave svært dypt i lommen.

De laveste budene står mandag formiddag på rundt 250 dollar for to billetter. Det høyeste budet ligger på én million dollar, nærmere 6, 5 millioner norske kroner

Verdifullt armbånd

De 8750 vinnerne av billetter ble varslet via e-post søndag kveld norsk tid. I e-posten står det at vinneren selv må hente billetten ved å medbringe en kode de har fått tilsendt og at de der vil bli påsatt adgangs-armbånd. Armbåndene kan kun hentes mandag mellom klokken 8 og 18 på Dodger Stadium i Los Angeles.

I e-posten står det understreket med store bokstaver:

"Billettholdere med ødelagte, limte, teipede eller på noen måte manipulerte armbånd vil ikke få adgang. Alle armbånd vil bli kontrollert i døren".

Det var også AEG Live som har stått bak de 50 planlagte konsertene med Michael Jackson på 02 arenaen i London.

Les også:Stort tap for konsertarrangøren

TV-krig

Etterspørselen etter billetter til minnestunden har vært enorm, og med tanke på at såpass få personer har fått adgang, har politiet i Los Angeles har gått ut med en melding om at personer uten billetter og armbånd ikke en gang vil få komme i nærheten av Stapels Center tirsdag.

De som ikke har fått billetter blir derfor oppfordret til å følge minnestunden på en direkteoverført TV-sending. Minst fem kanaler i USA vil ha live-sendinger.

Hva som kommer til å skje under minnestunden er foreløpig ikke kjent. Ifølge amerikanske medier skal Kenny Ortega, mannen bak mange av Jacksons konsert-serier, stå bak flere av de planlagte elementene. Minnestunden vil vare i til sammen 90 minutter.

Michael Jackson døde torsdag for snart to uker siden etter en hjertestans. Søndag ble det kjent at familien vil trolig holde en privat begravelse for ham.

Les også: - Høyt Jackson-salg i hele sommer

Flere nyheter på E24

På forsiden nå