Denne sengen koster 400.000 kroner

Har du en årslønn du ikke vet hva du skal bruke til? Da kan du gjøre som superstjernene Tom Cruise og Nicole Kidman og gå til innkjøp av den svenske sengeprodusenten Hästens siste vidunder til 400.000 kroner.

I 2003 bestemte ledelsen i den tradisjonsrike svenske sengeprodusenten Hästens seg for å bygge verdens desidert beste seng.

Fem år senere er den klar, og resultatet kan du nå se og eventuelt også kjøpe i Hästens nyåpnede butikk på Sjøløyst. Og prisen på herligheten? 400.000 norske kroner.

- Dette er sengenes Ferrari, sier en begeistret Magnus Raz, som er selskapets salgssjef i Norge.

Eksklusiv klubb

Dersom du nå velger å gå til innkjøp av Hästens egen "Ferrari", skal du vite at du blir en del av en eksklusiv klubb. Salgssjefen kan nemlig fortelle om flere internasjonale superstjerner som hver kveld reiser inn i drømmeland på første klasse.

- Vi har en butikk i Beverly Hills og de får stadig vekk besøk av kjente mennesker på jakt etter det aller ypperste innen seng. Det var ikke lenge siden Tom Cruise kjøpte den dyreste modellen, og like etterpå kom ex- konen Nicole Kidman inn og ville ha den samme, ler Raz.

Salgssjefen ser ingen grunn til at superkjendisene skal få velte seg rundt i luksussengen alene, og håper nå på mange norske kunder.

- Folk som kommer inn og ser prisene på våre senger får litt bakoversveis. Men da spør jeg dem hva slags bil de kjører. Mange ser ut av vinduet og peker på en Audi, Mercedes eller lignende. Da minner jeg dem helt enkelt bare på at dette er biler som faller flere hundre tusen i verdi i løpet av de første tre årene man har dem og at en Hästens- seng er noe man har resten av livet.

8 timer i døgnet

Raz synes det er på tide at nordmenn får opp øynene for verdien av en kvalitetsseng.

- Gjennomsnittsnordmannen tilbringer 45 minutter i bilen hvert døgn, mens de fleste tilbringer 8 timer eller mer i sengen. Hvorfor skal man da ikke sørge for å sove like behagelig som man kjører, undrer Raz.

- Men tror du gjennomsnittsnordmannen kjenner forskjell på en seng til 25.000 og en til 400.000?

- Ja det tror jeg, og det er fordi at forskjellen rett og slett er comfort. Og når man legger seg ned i en seng til 400.000 kroner så kjenner kroppen forskjell, garanterer han.

Og ja, den eksklusive sengen kommer selvsagt også med knirkegaranti.

- Begynner den å knirke får du ny. Så enkelt er det, fastslår salgssjefen.

En nordmann har allerede sikret seg et eksemplar, men ønsker ikke å stå frem i media.

Bruker 320 timer

Sengemaker Tim Jonsson er invitert med på butikkåpningen for å vise hvor mye arbeid som ligger bak en av de kostbare sengene.

- En person bruker rundt 160 timer på å lage sengen og like mange timer til på å lage rammen, så det er et utrolig omfattende arbeid som ligger bak, sier Jonsson.

Hästens senger er nemlig laget av hestetagl, slik det har vært fra begynnelsen, da hestetagl var det foretrukne stoppematerialet på madrasser.

Hästens har produsert senger i over 150 år fra sitt verksted i den svenske byen Köping. Nå har selskapet etablert seg i 29 land og ifølge Raz er interessen for eksklusive senger stor over hele verden.

- Vi skiller oss ut i markedet, blant annet fordi vi fortsatt bygger senger for hånd, noe vi vil fortsette med til evig tid. Grunnen til det er at vi ønsker å ta vare på den kvaliteten og tradisjonen som ligger i Hästens historie, avslutter salgssjef Raz.

Les flere saker på E24

På forsiden nå