Dette bruker vi på bryllup

I fjor giftet vi oss for over 1,7 milliarder kroner.

Milliardsummen til tross, Ditt Bryllup-redaktør Mona Grudt mener nordmenn godt kan bruke enda mer penger på bryllupsfesten.

De vel 21.700 parene som giftet seg i 2006 brukte i snitt 80.000 kroner, totalt utgjør dette en bryllupssum på 1.736.000.000 kroner.

- Dette er egentlig ingen høy sum. Noen ønsker å bruke mye for å få drømmedagen til å gå i oppfyllelse, andre velger rimeligere løsninger, det er jo opp til paret, sier Grudt.

Se bilder av årets brudekjolemote her.

Flere bestiller bryllup

Ann Kristin Nissen og Jeanette Lilleås hos bryllupsarrangøren Brudepikene i Drammen, merker både økt pågang og at flere par skrur budsjettet opp til over 100.000 kroner.

- Vi dobler nok antall kunder i 2007. I fjor arrangerte vi rundt 40 bryllup, så langt i år er tallet 72, forteller Ann Kristin Nissen.

- Både hun og han jobber, mange får barn før de gifter seg og tidsklemma setter en stopper for bryllupsplanleggingen for mange.

Nissen regner med at tallet vil nærme seg 100 mot slutten av året.

Budsjettene øker

Et bryllup i pristoppen hos Brudepikene kryper raskt opp mot 200.000 kroner, og da går gjerne turen til Italia.

- Italia er fortsatt det mest populære reisemålet for par som vil gifte seg i utlandet. Et slottsbryllup i Toscana kan komme opp i 200.000, sier Nissen.

- Hvorfor forblir Italia så populært?

- Mange jenter har drømt hele livet om at de en dag skal stå brud. Toscana i Italia er et av de stedene denne romantiske drømmen går i oppfyllelse, sier Nissen.

Og det er gjerne de som har denne drømmen som også er villig til å betale flere hundre tusen for den, tror Nissen.

På forsiden nå