Ebay dømt for salg av falske luksusvesker

Ebay er bøtelangt for å ha solgt kopier av Hermés’ lukusvesker.

En fransk domstol har funnet Ebay skyldig i å ha solgt to falske Hermés-vesker, til en sum av 24.000 kroner, skriver nyhetsbyrået AFP.

Forfalskning

Nå må det amerikanske nettstedet stå til rette for å ha solgt kopiene, og betale en oppreising på 160.000 kroner for å ha skadet den franske luksusgruppens merkenavn.

Ifølge dommen må Ebay dele boten med kvinnen som la veskene ut for salg. I tillegg må nettbutikken publisere dommen på sine franke sider de neste tre månedene.

- Vi er veldig fornøyde med at de blir sett på som plagiatører, sier Emmanuel Colomes, Hermés advokat.

Kontrollen av piratkopier har blitt ekstremt skjerpet de siste årene. Og blir du tatt med en falsk veske i et EU-land, kan du som innehaver av en kopi, regne med å få en bot på flere tusen kroner, og at vesken blir konfiskert.

Les også: Brenner opp fake luksus for millioner

Statussymbol

Hermés vesker er av den supereksklusive sorten. Den mest populære av dem alle er Birkin bag, som ifølge Reuters har en venteliste på over to år, og en utsalgspris på mellom 50.000 og 280.000 kroner.

Vesken, som er oppkalt etter den skuespilleren og visesangerinnen franske Jane Birkin i 1984, er et statussymbol som trofast bæres av A-kjendiser som Victoria Beckham og Paris Hilton.

Les også: Veskedilla til 100 000
Les også: De ti beste luksusmerkene

-Ikke løsningen

Ebay sier de ønsker å samarbeide med produsenter i kampen mot piratkopier, og at denne saken dreier seg om et gammelt verifiseringsproblem av nettstedets selgere.

- Vi er overbevist om at denne typen rettssaker mot utsalgssteder ikke er løsningen. Suksess i kampen mot kopiering vil vi kun oppnå gjennom en felles innsats, tillit og samarbeid mellom de ulike partene. For øyeblikket samarbieder Ebay med mer enn18.000 rettighetseiere verden rundt for å overvinne svindel og kopiering, sier Ebay i en uttalesle.

Luksusproblem

Louis Vuitton og Dior Couture har tidligere gått til sak mot Ebay i Frankrike, og bedt om 160 millioner og 136 millioner kroner i oppresning for skade av merkenavnet.

Begge luksusmerkene mener Ebay bidrar til salg av kopier ved å la kjøper og selger drive handel uten noen form for kontroll.

Les også: Luis Vuitton har sendt pirater i fengsel i 438 år

Flere saker på E24 Eksklusiv

På forsiden nå