- På høy tid med en boligminister

Norges Eiendomsmeglerforbund og Boligprodusentenes Forening støtter Aps forslag om en egen minister for boligpolitikk.

POSITIV: Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund støtter helhjertet Arbeiderpartiets forslag om en egen boligminister.
POSITIV: Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund støtter helhjertet Arbeiderpartiets forslag om en egen boligminister.

- Boligbygging blir en av de største samfunnsøkonomiske utfordringer Norge står overfor i mange år fremover. Og det krever et helt annet fokus på boligmarkedet enn det Regjeringen har hatt til nå, sier formannen i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer til Estate Nyheter.

Les også: - Vi må rive flere bygninger

- Boligbyggingen er ikke på et tilfredsstillende nivå. Med en økning i antall nordmenn på en million i løpet av neste 16 årene, må det igangsettes cirka 40.000 boliger per år, sier Dreyer.

I fjor var det 28.000 igangsettelser, og i år ligger an til 30.000.

Les også: Bygger om kontorer til bolig

Dagens hovedproblem

- Det er å tide at politikerne samordner plan og byggesaker i ett og samme departement. Og det er bra hvis det blir en egen boligminister, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

- Hovedproblemet til nå har vært at Miljøverndepartementet er et nei-departement som er opptatt av å bevare miljø, mens kommunaldepartementet har hatt og har hovedfokus på kommunens økonomi. Bygnings- og boligdelen kommer dermed lenger ned på prioriteringslisten, mener Jæger.

Les også: Overtar Privatmegleren

Han understreker at ikke bare plan og bygningsdelen må legges inn under boligministeren, men også følgende fagområder må samordnes i ett og samme departement: Bustadoppføringsloven, avhendingsloven, håndverkertjenesteloven, eiendomsmeglernes regelverk og energimerking av bygg

- Helhetlig politikk

- Det er viktig å ha en helhetlig tanke og politikk, hvis vi skal få det nødvendige volumet på boligbyggingen. Da kreves det også tett kontakt med samferdselsdepartementet for å få tilstrekkelig baneutbygging tilknyttet boligutviklingen, påpeker Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Les også: Kjempebot for utleietriksing

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå