Ekstreme ferier for ekstreme turister

Fjellklatring i Kirgisistan, polferder og Grønladsturer er på menyen for en type turister som avskyr passiv paraplydrinkferie.

- Vi merker stadig større etterspørsel etter produktene. Det er utrolig mye spennende å være med på. Folk bruker gjerne penger på drømmer og opplevelser. Det er en trend å oppleve det som ikke er hyllevare, sier produkt- og markedsansvarlig i Hvitserk & Eventyrreiser, Sissel Weng.

Ekstrem-reisebyrået Hvitserk har de siste ti årene etablert seg som det troverdige alternativet for bemidlede reisende som vil prestere på ferie.

Mottoet er "wild world wide".

Se vår billedserie: Ekstremferie for ressurssterke

Godt forberedt

Hvitserk & Eventyrreiser sender årlig nordmenn avgårde på tøffe fysiske turer som gjør godt for kropp, sjel og ego.

Kundelisten inkluderer blant annet deler av den norske jurist- og økonomeliten.

Polferder, Grønlandsturer, Himalaya-ekspedisjoner og Kilimanjaro-klatring er blant turene som skal utfordre den eventyrlystne.

- Slike turer krever mer av kundene i forkant. Billetter må bestilles minst to måneder før. I tillegg kan kundene sjekke ut våre dag-tildag-program, delta på gruppesamlinger og treningssamlinger, sier Weng.

I forkant av flere av reisene må kundene delta på treningssamlinger der det blir vurdert hvorvidt du takler utfordringen.

- Det er friske og sunne mennesker med god turerfaring som kan bli med. Vi ser fort på en treningssamling om dette er folk som trives med omgivelsene, sier Weng.

Kultur og opplevelse

Hvitserk & Eventyrreiser ble slått sammen for to år siden. Mens Hvitserk sørger for å få frem skikkelige svetteperler på tur, er Eventyrreiser ansvarlige for de mer kulturelle reisene. Selv om du også må regne med noen fysiske prøver på disse turene.

- Med Eventyrreiser går det mye i sykling, padling og trekking, sier Weng.

En av reisene er sykkeltur i Vietnam. 14 personer og en turleder tar fatt på de vietnamesiske landeveiene, og lange distanser skal tilbakelegges hver dag. Skulle bena svikte en dag, følger en buss med på hele turen som kan avlaste. Lokale veier og hoteller besøkes i løpet av turen, for skal man oppleve det autentiske Vietnam, skjer ikke det på store turistfeller. Hele turen varer 18 dager og koster 26 500 kroner.

Fullbookede turer

- Vi har også hundeturer over Grønland. Da går man over med ski og pulk. I år skal tre grupper sendes av gårde på slike turer. Hver av gruppene har seks deltakere og en turguide, forteller Weng.

- Prisen ligger på 55 000 kroner, og du bor i telt underveis. I ny og ned kan guiden overraske med en kake, sier Weng.

Krever utstyr

Hele turen varer i tre uker.

For turer til Aconcagua (Andes), Elbrus (Kaukasus), Everest (Himalaya) og desslikeMt. Vinson (Antarktis) kommer i tillegg betydelige utstyrskostnader i tillegg.

Året har så vidt begynt, men allerede nå er turene over Grønland og til Sydpolen fullbooket, og selskapet har satt opp ekstra tur til Europas høyeste fjell, Elbrus. I tillegg er Peak Lenin, en topp på over 7000 meter i Kirgisistan, og havkajakk i norske fjorder nytt av året.

På forsiden nå