Fellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt

Med 29 mot åtte stemmer skal et flertall i Fellesforbundets styre være for et kompromissforslag om at landsmøtet i oktober krever en utredning av EØS-avtalen.

USIKRE: LO-forbundet Fellesforbundet er Norges største fagforening i privat sektor, og EØS-motstanden har vokst i forbundet. På Fellesforbundets landsmøte i oktober skal forbundet bestemme om det skal gå mot EØS-avtalen.
USIKRE: LO-forbundet Fellesforbundet er Norges største fagforening i privat sektor, og EØS-motstanden har vokst i forbundet. På Fellesforbundets landsmøte i oktober skal forbundet bestemme om det skal gå mot EØS-avtalen.

EØS-motstanden har vokst, og på Fellesforbundets landsmøte i oktober skal forbundet bestemme om det skal gå mot EØS-avtalen.

Denne uka vil representantskapet i forbundet gi sin innstilling til landsmøtet.

Bakgrunn: (+) To av tre i Fellesforbundet er positive til EØS-avtalen

Ifølge Klassekampen er det kommet fram et alternativ til blankt krav om at forbundet i oktober sier tvert nei til EØS-avtalen og krever oppsigelse. Kompromissforslaget kom fra et utvalg i forbundet og innebærer at representantskapet innstiller på et krav om utredning av alternativer til EØS-avtalen. Alternativene skal kunne sikre bedrifter full og forutsigbar markedsadgang til EU.

Ifølge Klassekampen gikk forbundsledelsen og et flertall i forbundsstyret, 29 personer til sammen, for et krav om utredning om EØS-avtalen, mens et mindretall ber representantskapet innstille på å si opp avtalen.

Les også: EUs handelssjef avviser at Norge kunne fått tollunntak uten EØS

– Det er lite realistisk at det vil bli et politisk flertall mot EØS, og det er viktigere og mer presserende å innføre tiltak som demmer opp for de negative virkningene av EØS-avtalen, sier konserntillitsvalg Atle Tranøy i Aker.

Han er EU- og EØS-motstander, men likevel ikke sikker på at han vil stemme for å si opp EØS-avtalen på landsmøtet.

LO-forbundet Fellesforbundet er Norges største fagforening i privat sektor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå