- Giertsen casher inn 16 millioner kroner

Thomas Giertsen selger Feelgood Scene Film og TV til Sony Music.
<b>SIKRER SEG:</b> Thomas Giertsen kan glede seg over økonomisk suksess.
SIKRER SEG: Thomas Giertsen kan glede seg over økonomisk suksess.

Thomas Giertsen blir søkkrik når han nå selger selskapet Feelgood Scene Film og TV til musikkgiganten Sony Music Norge.

Det skriver Finansavisen.

Sony kjøper seg opp til en eierandel på 51 prosent, og Thomas Giertsen som eide 74 prosent av selskapet, får 16 millioner kroner for å selge seg ned, ifølge Finansavisens beregninger.

Kjøpesummen er ikke offentlig, men Finansavisen mener at den ligger rundt én gang omsetningen, som i fjor var på 42 millioner kroner. Hvis det regnestykket stemmer, vil Giertsen altså få opptil 16 millioner kroner.

Også andre kjendiser som Atle Antonsen og Fredrik Skavlan var inne med mindre andeler i selskapet, og disse reduserer eierandelen på lik linje med komikeren Giertsen.

- Med Sony Music som ny hovedaksjonær har vi mulighet til å løfte Feelgood til et nytt nivå både når det gjelder konsepter, struktur og distribusjon, sier Giertsen til Finansavisen.

Pengemaskin

Regnskapene til Feelgood viser at Giertsen hadde skapt en pengemaskin av selskapet siden oppstarten i 2004.

Omsetningen steg raskt til omtrent 40 millioner kroner i 2006, før den falt noe tilbake i 2007 og skjøt opp igjen til 42,5 millioner kroner i 2008.

Resultatene har hele veien vært sterke. I 2006 endte resultat før skatt på 9,5 millioner kroner. I 2007 og 2008 lå det på cirka 8 millioner kroner. Resultatet for 2008 ga et utbytte på 4,2 millioner kroner til Giertsen og hans medaksjonærer.

Alt har imidlertid ikke vært fryd og gammen i selskapet. I fjor høst skrev E24 at en ansatt gikk til sak mot Feelgood Scene film og TV for å stoppe en oppsigelse.

Les også: Ansatt går til sak mot Thomas Giertsen

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå