Gift for millioner

Kjendisbryllup sprenger alle grenser.

Slott er ettertraktet når stjernene sier ja, til døden skiller dem ad. Seks av brudeparene på Forbes liste over de 20 dyreste kjendisbryllupene knyttet hymnens lenker i et slott.

Ashley Judd og Madonna giftet seg begge i det skotske slottet Skibo. Tom Cruise og Katie Holmes leide det italienske slottet Odescalchi for sitt bryllup i november 2006, mens Elizabeth Hurley og mannen, Arun Nayar, giftet seg to ganger i slott.

Gift med Donald

Det er også populært med bakgård. Tori Spelling og Charlie Shanian lånte svigerfar Aaron Spellings hus i Beverly Hills i 2004. Elton John og David Furnish stilte opp to kjempetelt på plenen til Johns gods i Windsor og Liz Taylor sa ja til Larry Fortensky på Michael Jacksons Neverland Ranch i 1991.

Brad Pitt og Jennifer Aniston, samt Donald Trump og Melania Knauss giftet seg også hjemme.

Christina Aguilera og Jordan Bratman (bildet) valgte Napa Valley og brukte røslige 11,6 millioner på seremonien og stafasjen rundt i november 2005.

For å slippe unna paparazzi-horden leide Tiger Woods hele Sandy Lane Resort på Barbados inklusive et helikopterselskap når han giftet seg med svenske Elin Nordgren i 2004.

Catherine Zeta Jones og Michael Douglas ba alle sine gjester ta med seg invitasjonen som var merket med et hologram som skulle gjøre at ubudne gjester ikke ville komme inn.

Selger rettigheter

Andre selger bilderettigheter til aviser for å kontrollere medias overvåkning. I beste fall går pengene til veldedighet som da Liz Taylor ga en million dollar fra People Magazine til AIDS-forskning i 1991.

Det finnes også eksempler på de som mer enn gjerne vil stå brud i rampelyset. Liza Minelli og David Gest giftet seg i 2002. Michael Jackson var forlover og blant gjestene var Mia Farrow og Diana Ross.

Da stod trafikken hel stille på Manhatten. i 1993 var det Mariah Carey som gikk ned altergangen i New york-kirken St. Thomas. Hun hadde på seg et åtte meter langt slør og 50 blomsterpiker når hun giftet seg med musikksjefen Tommy Mottola.

Vennehjelp

Det er heller ikke uvanlig at kjendisene får hjelp av sine like kjente venner. giorgio Armani designet Katie Holmes kjoler, ja hun hadde to, og Stella McCartney designet Madonnas. Natalie Cole sang på Liza Minellis bryllup og Hootie and the Blowfish på Tiger Woods'.

Men til og med i Hollywood kan ikke kjærlighet kjøpes for penger. 40 prosent av parene på Forbes' liste er separert.

Se kjendisenes dyreste bryllup

På forsiden nå