K1 utfordrer Ferrari

Slovakisk fartsfantom tar opp kampen med de store bilmerkene.

Slovakia er blitt en stor bilprodusent av billige bilmerker som Skoda, men nå har det østeuropeiske landet også fått en langt sprekere bilprodusent som ypper til bråk med luksusmerkene Ferrari og Lamborgini:

K-1 Attack er et splitter nytt sportsbilmerke som håper å tiltrekke seg velstående bilelskere med sans for noe nytt.

- Når du gir bånn gass i denne bilen, vil du bli sjokkert over hvilket enormt kick du får ut av det, sier K1s prosjektsjef Dick Kvetnansky til Reuters.

Les også: Lamborghini Countach: Plakat-bilen

242 hester

K1 er utstyrt med en sprek Ford-motor på 242 hestekrefter, og kommer opp i 100 kilometer i timen på 5,1 sekunder.

Det er riktignok tregere enn Lotus Elise SC Roadster og Ferraris F430 Spider, som har en akselerasjon på henholdsvis 4,6 og 4,1 sekunder, men mange analytikere er likevel begeistret.

- Konseptet er storartet, bilen ser storartet ut og jeg tror den har en fremtid, sier den anerkjente biljournalisten Ben Arnold i magasinet Auto Bild til Reuters.

Les også: Se den nye Ferrarien

Dyrere enn Lotus

K 1 vil koste rundt 600.000 kroner før skatt i Europa. Toseteren vil dermed koste under halvparten av en Ferrari, men samtidig være dyrere enn de fleste Lotus-modellene.

Kvetnansky regner med å bygge rundt 40 K-1 i år, og øke til 120 i 2009.

På sikt har selskapet som mål å selge like store kvanta som Ferraris 6000 biler årlig.

Forelsket seg

K1 er foreløpig relativt ukjent i Europa, men det tror den nederlandske forretningsmannen Frank Berbee snart vil endre seg. Han var ikke sen med å kjøpe en K-1 etter å ha sett den ukjente bilen på en parisisk bilutstilling.

- Jeg har testet Nissans Z350, Audi TT og Mazda RX8. Men så så jeg K-1. Den var dobbelt så dyr, men helt utrolig, sier 51-årige Berbee til Reuters.

Flere E24-nyheter

På forsiden nå