Lamborghini setter salgsrekord

Superbiler med supersalg: 2406 biler på ett år høres ikke så mye ut, men husk at den billigste Lamborghinien koster tre millioner norske kroner.

Superbilprodusenten Lamborghini satt i 2007 ny salgsrekord. Selskapet, som er en del av Volkswagen AG, solgte i fjor 2406 eksemplarer av sine håndlagde biler, 15 prosent mer enn året før.

Rundt halvparten av bilene gikk til USA, som er deres desidert største marked. Administrerende direktør Stephan Winkelmann fortalte Reuters at de ikke hadde merket noe til den økonomiske nedgangen i det amerikanske markedet.

Et merke av denne art er svært sensitive for store svingninger i markedet, men de kan slappe av en liten stund framover da ordrebøkene er fulle ut 2008.

Profitt

Regnskapet for 2007 er ennå ikke klart, men Winkelmann sa de tjente penger, hvilket ikke har vært så selvsagt for dette legendariske merket. Etter mange kaotiske eierskap, under Citroën og Chrysler blant annet, tok Audi over i 1998. I 1996 solgte Lamborghini totalt 211 biler, og så sent som i 2002 var tallet 424.

Modellinjen består i dag av seks modeller, hvor den billigste, Gallardo, koster rundt tre millioner kroner på norske skilter. Toppen er spesialmodellen Reventón, laget i 20 eksemplarer, til over ti millioner registrert i Norge. Gallardo finnes i tre varianter, i tillegg har de Murciélago LP640 med og uten tak.

Smått i Norge

En viktig grunn til salgsøkningen er, i følge Winkelmann, en økning i forhandlere, som i løpet 2008 kan føye Norge inn i dette nettverket. Til sommeren kommer den svenske superbil- og Lamborghiniforhandleren Von Braun til å etablere en norsk filial ved Råde i Østfold.

I følge tallene til Opplysnings for Veitrafikken skal det ikke så mye til å øke salget i Norge heller. I 2006 ble det solgt én ny Lamborghini og tatt inn åtte brukte, mens det i fjor var et enda magrere år for tyskeide italieneren her til lands. Det ble registrert én, og den var brukt.

På forsiden nå