Microsoft vil kjøpe Yahoo på billigsalg

... derfor inngår Yahoo et samarbeid med Google.

- Microsoft vil kjøpe oss på billigsalg, anklager en Yahoo-direktør.

Microsoft vil kjøpe opp Yahoos business søkemotor, men Yahoo er ikke fornøyd med prisen.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Google eier til dags dato 60 prosent av søkemotormarkedet. Yahoo, som eier 16,6 prosent, har nå tillatt Google å reklamere på sine sider.

Avtalen er verdt minst 250 millioner dollar for Yahoo, og mange tror dette var et forsøk fra Yahoos side for å unngå å bli delvis eller helt kjøpt opp av Microsoft.

Yahoos hovedstyremedlem Michael Callahan forsvarte selskapets annonsesamarbeid med Google inc ovenfor den amerikanske kongressen for en kort stund tilbake. Callahan mente ikke samarbeidet ville gå ut over konkurransefriheten. Han presiserte også at Yahoo ikke ville bli solgt på billigsalg, noe som ville være negativt for selskapets aksjonærer.

Samarbeider med aktivister

Microsoft har nå tydd til ekstreme midler for å få kjøpt opp Yahoo.

- Microsoft har henvendt seg til aktivistaksjonær Carl Icahn i håp om å tvinge frem et salg av Yahoos business søkemotor, sa Callahan rett før møtet.

Gigantens Microsofts siste tilbud ble avist av Yahoo på lørdag.

Goolge og Yahoo har avstått fra å fullbyrde de offentlige andelsavtalene mens de venter på justisdepartementets synspunkter.

På tirsdagens høring ble konkurranseloven diskutert i forbindelse med samarbeidet mellom Yahoo og Google.

- Googles avtale med Yahoo har bare med tekstreklame å gjøre, men det går helt klart utover fri konkurranse i markedet, sa komitéleder Patrick Leahy.

Les flere nyheter på E24s forside

Les også:– Microsoft åpen for nye samtaler med Yahoo

På forsiden nå