Mister kontrollen over sønnens livsverk

Michael Jacksons mor Katherine er fratatt kontrollen over Neverland, Beatles-rettighetene og resten av sønnens livsverk.

I kjølvannet av fansens åpenlyse sorg over pop-idolet Michael Jacksons borgang, utspiller det seg en knallhard strid om livsverket han etterlater seg.

Les også: - Neverland var et pengesluk

Michael Jacksons 79-årige mor Katherine ble den 29. juni utpekt som midlertidig bestyrer over sønnens eiendeler.

Det skjedde etter at familien hadde hevdet at de ikke kjente til at sønnen hadde skrevet noe testamente for hvordan hans eiendeler skulle fordeles etter sin død.

Testamente

Nå har et slikt angivelig testamente dukket opp.

En dommer i Los Angeles har fratatt moren rollen som forvalter av sønnens jordiske gods, skriver Skynews på sin nettutgave .

I stedet har han gitt kontrollen til to av Jacksons forretningspartnere i tråd med et testamente som skal være skrevet i 2002.

Advokat John Branca og musikkdirektøren John McClain gikk nemlig til retten to dager etter at Katherine hadde fått kontrollen og hevdet de, ifølge testamentet, skulle være forvaltere av popstjernes eiendeler.

Ny høring

Dommer Mitchell Beckloff har nå avgjort at kontrollen over Jacksons eiendeler skal ligge hos Branca og McClain inntil en ny rettslig høring skal finne sted den 3. august.

Katherine Jacksons advokater argumenterte i retten mot at sønnens tidligere forretningsforbindelser skulle få den midligtidige styringen over eiendelene. De mente det eksisterte motstridende interesser og reiste spørsmål om Michael hadde noen virkelig forbindelse til Branca og McClain da han gikk bort.

Og det er ikke småtterier det nå kjempes om kontrollen over.

Blant eiendelene som ligger i Jacksons dødsbo er kjempeeiendommen Neverland og Jackons rettigheter til Beatles sine legandariske popsanger.

Et pengesluk

Jackson kjøpte eiendommen i 1987 fra eiendomsutvikleren William Bone for 19,5 millioner dollar.

Han omformet gården til et drømmested for barn med en egen fornøyelsespark, med karuseller og berg-og-dal-bane. Giraffer og elefanter bodde også side om side med Jackson og hans sjimpanse, og beste venn, Bubbles. Gården hadde også sin egen togstasjon, flere store innsjøer, tennisbaner og svømmebasseng.

Les også: Betaler dyrt for minnestund.

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå