Monstersalg for Sissel og Odd

Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga har allerede solgt over 60.000 av julealbummet sitt i Coop-butikkene og mer enn 100.000 totalt.

Det er ikke mange dagene siden Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstogas juleplate Strålande jul kom ut i landets Coop-butikker i egne stativer - såkalte "sjokkselgere".

Og nå melder matvarekjeden om at salgsmålet er nådd. Albumet har solgt til dobbel platina - 60.000 eksemplarer - allerede. Dermed dobler kjeden like godt målsetningen.

- Med den relativt ubeskjedne markedsføringen vi hittil har ført, skal vi nå 110.000 - 120.000 albumer, sa Coop Norge-sjef Svein Fanebust da de to artistene torsdag valgte å donere platina-trofeet sitt til kjeden.

Store penger

For Coop betyr samarbeidet med Kyrkjebø og Nordstoga mye oppmerksomhet. For de to artistene er det svært god butikk.

Plateselskapet trodde på 100.000 solgte plater og 90.000 solgte konsertbilletter. Med Coop-salget i bunn er det ganske grei skuring. For denne uken passerte totalsalget allerede 100.000.

Og forrige uke var allerede over 90 prosent av billettene til konsertene i Norge solgt.

Til sammen skal Kyrkjebø og Nordstoga gjøre 22 konserter i Norge og Sverige. De er allerede inne på 37. plass på den svenske albumlisten. Nå står Danmark-lansering for tur.

Storselgere

Sissel Kyrkjebø er blant landets alle mest solgte artister. Siden starten i 1986, har hun solgt over én million album av klassikere som Sissel, Glade jul og Innerst i sjelen.

Odd Nordstoga ga ut sin første plate i 1997, Something Odd, men fikk sitt gjennombrudd med albumet Luring i 2004 og monsterhiten Kveldssong For Deg Og Meg.

LES OGSÅ: Håper å spille inn 50 millioner

Les flere nyheter fra E24

På forsiden nå