Per Morten Johansen går av som sjef i Omsorgsbygg

Per Morten Jensen går av som direktør i det kommunale foretaket Omsorgsbygg i Oslo. Han har fått kritikk for håndteringen av ansettelser i foretaket.


<p><b>GÅR AV</b>: Per Morten Johansen går av som direktør i Omsorgsbygg. Her fotografert i 2010.</p>

GÅR AV: Per Morten Johansen går av som direktør i Omsorgsbygg. Her fotografert i 2010.

Johansen fratrer 16. november i år fra sin stilling.

– Per Morten Johansen ba om samtaler med styret. Denne dialogen er nå sluttført og det er inngått en avtale. Fra nyttår vil Johansen etter nærmere avtale få nye oppgaver i Oslo kommune. Nytt arbeidssted vil bli avklart innen 1. januar 2019, skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Kommunerevisjonen igangsatte tidligere i år undersøkelser etter at et varsel ble sendt til en journalist i Dagbladet i mars.

I varslet ble det framsatt påstander om at ledende personer i Omsorgsbygg «misbruker makten dem har for å gi venner og familie faste og spennende stillinger».

Kommunerevisjonen konkluderte i september med at direktørens datter og svigersønn hadde fått midlertidige stillinger som ikke var utlyst, skrev Dagbladet 19. september.

Johansen er byrådsleder Raymond Johansens (Ap) bror. Han har vært direktør i Omsorgsbygg siden 2008.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå