Politiet fetest på fjorden

Follo-politiet blir nyere, raskere og kulere på fjorden neste sommer.

Follo politidistrikt har testet og tenkt, testet og tenkt. Nå har de endelig bestemt seg.

Til våren blir distriktets betjenter blant de raskeste på fjorden i en spesialbygd Ballistic 780, trolig med to Evinrude 250 HK High Output-motorer.

Det skriver magasinet Båtliv.

- Det betyr mye å levere en slik båt til en så proff bruker som politiet. Dette bekrefter kvaliteten. Den tåler høy fart i værharde forhold, sier Odd Erik Aks i Ballistic Sportboats i Oslo til E24.

Se flere båtnyheter på E24 Eksklusiv.

Minst 650.000

Selv om Follo politidistrikt ikke ønsker å oppgi hva de har gitt for fartsvindunderet, betyr det uten tvil gode penger i kassen hos Ballistic Sportboats.

Les også: Hurtigruten dobler underskuddet

En standardbåt uten spesialutstyr av den typen Follo-politiet har kjøpt koster nemlig rundt 650.000 kroner.

- Dette er selvfølgelig avhengig av blant annet motor. Skal du ha dobbel installasjon kan du legge på 100.000 kroner til, sier Aks.

Politibåten klargjøres for to motorer og vil ha doble bensintanker. Dette gir den flytende patruljen en enorm rekkevidde.

Testvinner

Båten nådde helt til topps da den ble testet av Båtliv i fjor. Magasinets utsendte var innom tre land på 24 timer, og toppfarten var på rundt 50 knop.

Les flere detaljer fra testen her.

Ballistic-båtene konstrueres i England, og produseres ved et verft i Cape Town, Sør-Afrika. Politidistrikt verden over er viktige kunder.

- Verftet har nylig levert en serie på 10 båter til politiet i Cape Town, forteller Aks.

Lang kyst

Follo politidistrikt dekker kysten på østre side av Oslofjorden, en strekning som omfatter kommunene Vestby, Frogn, Nesodden, Ås og Oppegård, inkludert byene Son og Drøbak.

På forsiden nå