Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet

Regjeringen vil øke beløpet for pliktarv fra rundt 1 til 1,5 millioner kroner. Det opprinnelige forslaget var en økning til rundt 2,4 millioner kroner.


<p><b>MENER ØKNINGEN VAR FOR STOR:</b> FrP mottok mange henvendelser som reagerte på den kraftige økningen i det opprinnelige forslaget. </p>

MENER ØKNINGEN VAR FOR STOR: FrP mottok mange henvendelser som reagerte på den kraftige økningen i det opprinnelige forslaget. 

Beløpet i det forslaget tilsvarer ifølge VG 15 ganger grunnbeløpet (G) i folketrygden, og regjeringspartiene ble enige om dette torsdag.

– Det var viktig for oss å få en endring som folk føler er naturlig. Vi mener det var en for stor økning fra én million til nesten 2,5 millioner, sier Frps Solveig Horne, som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

Ifølge Horne har partiet mottatt mange henvendelser fra vanlige mennesker som reagerte på den kraftige økningen i det opprinnelige forslaget.

– Vi mener at vi nå har funnet en bedre balanse mellom testators frie vilje og livsarvingenes arverett, sier Horne.

Siden de fire regjeringspartiene har flertall på Stortinget, blir forslaget etter alt å dømme vedtatt. I slutten av april skal justiskomiteen etter planen komme med sin innstilling til ny arvelov, skriver VG.

Pliktdelsarven utgjør til sammen to tredeler av hver av foreldrenes etterlatte formue, men er i dag begrenset til 1 million kroner fra hver av dem til hvert barn eller barns linje.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå