Solgt for 171 millioner!

...på auksjonen Christie's i London.

Auksjonshuset Christie's i London la sist fredag ut denne blå diamanten på 35,56 karat til salg.

Og budene haglet inn da auksjonen ble holdt onsdag kveld, skriver telegraph.co.uk.

Det høyeste budet var det gullsmed Laurence Graff i Bond Street, London som hadde. Han måtte ut med 16,4 millioner pund, tilsvarende 171 millioner kroner, for å få med seg diamanten hjem.

Forventningene før auksjonen lå på rundt 9 millioner pund, så det er ingen tvil om at det fortsatt fins folk med kjøpekraft der ute i den finanskriserammede verden. Prisen er forøvrig ny rekord for diamanter solgt på auksjon.

Historie

Diamanten har en 300 år gammel historie. Den skal ha blitt gitt til Infanta Margarita Teresa av hennes far Kong Philip IV av Spania i forbindelse med hennes forlovelse med sin onklel Leopold I av Østerrike. Den har senere vært i eie hos familien Wittelsbach av Bavaria.

En talsmann for auksjonshuset sier det ikke finnes "noe eksemplar" av fargede diamanter solgt på auksjon som kan sammenlignes med Wittelsbach-diamanten.

- Blå diamanter er sjeldne og å tilby en blå diamant i denne størrelsen, kvaliteten, fasongen og med denne historien er virkelig helt utenom det vanlige, sier Alexandra Kindermann.

Les mer og se video på telegraph.co.uk

Les også: Auksjonsflopp for gigant-diamant

På forsiden nå