Tidenes dyreste Ferrari solgt

Har steget med 16 millioner kroner i verdi på fem år.

Verdens dyreste Ferrari, en 330 TRI/LM Testa Rossa, ble nylig solgt for 56 millioner kroner (6,9 miilioner euro) under en auksjon i regi av Sotheby's, skriver business.dk.

Det er en legendarisk bil det er snakk. Phil Hill og Oliver Gendebien var regnet som underdogs da de deltok i Le Mans med bilen i 1962.

Årsaken var at Testa Rossaen hadde en frontmotor, noe som var som gammeldags å regne etter at hekkmotorer hadde gjort seg gjeldene.

Likevel klarte Testa Rossaen og de to førerne å vinne det legendariske 24-timers løpet. Duoen ble da også de første til å vinne Le Mans tre ganger.

Les også: E24 tester familie-Ferrari – verdens raskeste fireseter

Se videoen: Ferrari 612 - testet med to barneseter

God avkastning

Tre år etter løpet ble bilen kjøpt opp av den japanske forretningsmannen Hisashi Okada, som målbandt innbygere i New York med å kjøre bilen til og fra jobb før han byttet den bort med en fransk samler i 1974.

I 2002 kjøpte amerikaneren Jim Spiro bilen for 40 millioner kroner (6,5 millioner dollar).

Den tidligere eieren Jim Spiro betalte 6,5 millioner dollar (40 millioner kroner) for herligheten under en auksjon i 2002.

Siden da har bilen steget med hele 16 millioner kroner i verdi, 40 prosent på fem år.

- Den er kremen av kremen. Jeg har gjort alt jeg kunne drømme om å gjøre med bilen. jeg håper den neste eieren har det ti prosent mer gøy enn meg med bilen, sier Spiro til Bloomberg.

Med til historien hører det at bilen holdt på å forsvinne da orkanen Katrina rammet New Orleans i 2005. Spiro fikk bilen i sikkerhet ved å kjøre den til en venn som hadde en oppheisbar garasje et stykke unna.

Vinnerbudet under auksjonen den siste auksjonen kom fra en anonym kjøper per telefon

Den dyreste bilen noensinne er for tiden en 1931 Bugatti Type 41 Royale Kellner, som ble solgt for 66 millioner kroner (10,2 millioner dollar) i 1987.'

Les mer om luksusforbruk på E24 Eksklusiv

Les også: Fredly kjøpte verdens raskeste

På forsiden nå