Trump tror på felles slutterklæring under G7

Til tross for store uenigheter og Twitter-debatt tror USAs president Donald Trump at G7-landene vil komme til en felles slutterklæring i Canada.


<p>USAs president Donald Trump møtte Frankrikes president Emmanuel Macron til to møter fredag ettermiddag, da G7-toppmøtet gikk i gang i Charlevoix i Canada.</p>

USAs president Donald Trump møtte Frankrikes president Emmanuel Macron til to møter fredag ettermiddag, da G7-toppmøtet gikk i gang i Charlevoix i Canada.

Det sier Trump etter møter med Canadas statsminister Justin Trudeau og Frankrikes president Emmanuel Macron under G7-toppmøtet i Quebec.

På grunn av store uenigheter om handel, klimapolitikk og atomavtalen med Iran, er det knyttet spenning til hvorvidt landene vil klare å stille seg bak en felles slutterklæring.

Trump har allerede brukt Twitter til å lange ut mot Trudeau og Macron etter at de to kom med sterk kritikk av USAs nye tollregime. Macron uttalte torsdag at de andre landene ikke må være redde for å inngå avtaler uten Trump.

Etter møtene fredag sier Macron at «ting går framover».

– Jeg synes vi hadde en veldig åpen og direkte diskusjon i ettermiddag. Vi har alltid hatt den type diskusjoner, sier han til et samlet pressekorps fredag.

Også Trump synes å være langt mer positiv etter fredagens samtaler. Han beskriver forholdet til Macron som «veldig godt» og «veldig spesielt».

Trump er ventet å forlate toppmøtet lørdag formiddag. Han får dermed ikke med seg Erna Solbergs innlegg under spesialsesjonen om hav.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå