Tryg trafikk frykter fjerning av fotobokser: – Flere kan bli drept i trafikken

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har startet en gjennomgang av fotobokser på norske veier for å redusere bruken. Tryg trafikk frykter konsekvensene.


<p><b>FJERNER FOTOBOKSER:</b> Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har tatt første skritt mot en reduksjon av fotobokser på norske veier. Tryg trafikk frykter at flere kan bli drept og hardt skadd.</p>

FJERNER FOTOBOKSER: Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har tatt første skritt mot en reduksjon av fotobokser på norske veier. Tryg trafikk frykter at flere kan bli drept og hardt skadd.

Samferdselsministeren ba nylig Statens vegvesen og politiet om å gjennomgå fotoboksene på norske veier med mål om at det skal bli færre, skriver P4.

Dale har tidligere uttalt til NRK at han vil minke bruken av fotobokser som måler gjennomsnittsfart, og at de i fremtiden bare skal bli installert ved behov.

– Det er et element av overvåking i dette. Derfor har vi prinsipielle betenkeligheter, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til Motor.

Regjeringen har allerede valgt å droppe gjennomsnittlig fartsmåling i Ryfast-prosjektet i Rogaland.

Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk frykter konsekvensene.

– Å fjerne fotobokser kan føre til flere drepte og hardt skadde i trafikken, sier Johansen.

Han viser til undersøkelser fra Transportøkonomisk institutt (TØI), som viser at tall på drepte og hardt skadde blir halvert der det er snittmåling.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå