Verdens dyreste kjøtt

Kvegrasen som produserer verdens dyreste kjøtt har ankommet Danmark.

			PS: Dette er en ku, men ingen Wagyu-ku.
PS: Dette er en ku, men ingen Wagyu-ku.

Det er Danish Crown-selskapet Friland, som ifølge Business.dk, har startet oppdrett av såkalte Wagyu-kyr.

Wagyu referer til en kvegart som er genetisk mottakelig for kraftig marmorering og som produserer en høy prosent av umettet fett.

Kjøttet er også kjent som "Kobe-style beef" og er berømt over hele verden for sin ekstremt gode kvalitet. Kjøttet skal være ekstra mørt og saftig og koster deretter.

I butikker i USA får man kjøttet for alt fra 200 til 800 kroner kiloen og på restauranter må man fort ut med over 2000 kroner kiloen.

Importert fra USA

Søndag og mandag denne uken ble tre Wagyu-kalver født på en gård i Midtjylland. Ytterligere fem kalver er ventet etter at Friland i fjor importerte kalvefostre fra USA.

Målet er å lage den første danske besetningen av Wagyu-storfe. Men det spørs om de danske dyra kommer til å gå på en diett bestående av blant annet øl og sake, slik de japanske Wagyu-kyrene vanligvis gjør.

Les også: - Gravide blir hellige kuer og Noen kuer må være hellige

Det danske kjøttet vil først og fremst selges på eksklusive restauranter, men målet er at det også skal ut i danske detaljhandelen etterhvert.

I Norge kan du blant annet få tak i Wagyu-kjøtt på restauranten N.B. Sørensens Dampskibsexpedition, som E24s anmeldere Eggen&Nygårdshaug testet i september.

Les mer om Kobe-biffens mystiske marmorering her (ekstern lenke)

Les også: Biff-import gir regjeringskrise i Sør-Korea
Les også: Verdens dyreste biff-restauranter

På forsiden nå