De 100 ledertalentene

Her er listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24s kåring Ledertalentene 09.

Juryen har valgt ut en topp ti liste over de fremste lederkandidatene. De har også rangert topp tre.

Les også:

1.

Hege Yli Melhus(35)

Tidligere konserndirektør for marked i Hafslund ASA

Hun har vært ansatt i Hafslund siden 2002 og kom fra stillingen som produkt- og markedsdirektør Privat. Melhus har tidligere ledet konsernets styre- og ledelsessekretariat og har bakgrunn som investeringsanalytiker i Kistefos Venture Capital AS samt som forskningsassistent ved INSEAD i Frankrike. Hun er styremedlem i Skagerak Venture Capital I GP KS og medlem av representantskapet i Nordea Bank Norge ASA.

Les intervju med Yli Melhus her!

2. plass

Håkon Volldal(33)
Senior Vice President for Business Development i Tomra

Han begynte i selskapet i 2004. Før han startet i Tomra var han i McKinsey & Company i fire år. Volldal er sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU i Trondheim.

Les intervju med Volldal her!

3. plass

Sylvi Listhaug (32)
Byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo

Politiker i FrP som blant annet har vært rådgiver for partiets stortingsgruppe og nå er sentralstyremedlem.

Les mer om Listhaug her.

--------------------------------------------

Plass 4 - 10, urangert, alfabetisk

Patrik Bø Egeland(35)
Director i Herkules Captial (tidligere Ferd Private Equity)

Egeland er siviløkonom fra NHH og har en MBA fra INSEAD, i tillegg har han mellomfag i psykologi fra UiO. Han kom til Herkules fra McKinsey & Company.

Les mer om Bø Egeland her.

Anette Juel Knudtzon(31)
Investement Manager i Ferd Captial

Juel Knudtzon er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har tidligere jobbet som konsulent i McKinsey og analytiker i ABG Sunndal Collier.

Les mer om Juel Knudtzon her.

Erling Paulsen(31)
Konserndirektør i Aspiro

Han leder forretningsområdet Mobile Solutions og er en del av Aspiros ledergruppe. Han kom fra jobben som kommersiell direktør og medlem av ledergruppen i Elkem Solar. Tidligere har han jobbet som strategikonsulent og prosjektleder i The Boston Consulting Group. Paulsen er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU i Trondheim.

Les mer om Paulsen her.

Bjarte Reve (37)
Administrerende direktør i Oslo Cancer Cluster

Reve har har lang erfaring innen farmasøytisk og medisinsk industri. Han en av fire norske medlemmer i en av verdens mest eksklusive nettverk for unge ledere under 40 år - World Economic Forums ”Young Global Leaders” (YGL). Reve har en Executive MBA innen strategi fra NHH.

Les mer om Reve her.

Silvija Seres(39)
Director Business Management i Microsoft Enterprise Search Group

Har vært professor i Saudi Arabia, prize fellow ved Oxford University, og forsker hos HP i Palo Alto, før hun gikk til Fast og nå Microsoft, der hun jobber med foretningsutvikling. Har en rekke styreverv.

Les mer om Seres her.

Tirill Klaveness Sund (31)
Salgssjef Norge i Norrøna

Klaveness Sund er siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bergen og har en master innen international management fra ESADE Business School. Kom til Norrøna fra jobben som manager of Business Development Telenor Broadcast Holding AS, før har hun jobbet som Senior Associate i McKinsey & Company.

Les mer om Klaveness Sund her.

Hadia Tajik(26)
Stortingskandidat for Arbeiderpartiet og politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Utdannet journalist og jus til og med 3.avdeling fra UiO. Tajik har vært rådgiver i flere departementer siden 2006, blant annet ved statsministerens kontor. Hun har også skrevet diverse kommentarer og artikler for aviser som VG, Aftenposten og Dagbladet, Morgenbladet og Stavanger Aftenblad.

Les mer om Tajik her.

--------------------------------------------

Plass 11- 40, urangert, alfabetisk

Mahmood Amiry-Moghaddam (38)
Hjerneforsker, jobber ved senter for molekylærbiologi og nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Utdannet lege ved UiO, tilbrakte ett år som postdoktor ved Harvard medical school i 2006. Samarbeider med nobelprisvinner Peter Agre. Norsk-iraneren jobber også for menneskerettighetene.

Grete Aspelund(38)
Administrerende direktør i konsulentselskapet Rambøll Management Norge

Cand.polit i sosialantropologi fra UiO 1998, og Master of Management, prosjektledelse ved BI 2003.

Martine Aurdal(31)
Leder for samfunnsavdelingen i Dagbladet

Aurdal har markert seg som journalist, forfatter og samfunnsdebattant. Aurdal er utdannet cand. mag. fra Universitetet i Oslo, med fagene engelsk, statsvitenskap, kjønn og samfunn, medievitenskap og politisk analyse. Aurdal har jobbet som journalist i blant annet NRK, Klassekampen, Aftenposten, Ullern Avis/Akersposten og som redaktør av Ny tid og Samfunnsviter'n.

Haakon Berg(35)
Senior Vice President Business Development i Aker Solutions ASA

Tidligere Finansdirektør i Bravida, og har jobbet i Kistefos Venture Capital og med "mergers and acquisitions" i Morgan Stanley.

Audun Blegen(35)
Direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt i Veidekke

Audun Blegen har vært stortingsrepresentant, fylkestingsrepresentant og kommunestyremedlem for Høyre. Blegen har studert statsvitenskap ved Universitet i Oslo, og avsluttet i 2008 mastergradsstudier innen økonomisk styring og ledelse ved Norges Handelshøyskole.

Silje Larsen Borgan(24)
Redaktør i Faro Journalen

Borgan kommer fra jobben som redaktør i magasinet Spirit, hvor hun har sittet i redaktørstolen i to år. Hun har i 2009 også gitt ut boken "Fortellingen om Michael Jackson".

Olav Chen(32)
Senior porteføljeforvalter i Storebrand

Chen er også skribent for ulike nettsteder med fokus på makroøkonomi. Han er utdannet sosialøkonom ved London School of Economics og Universitetet i Oslo, og hadde en stilling som trainee i Storebrand i begynnelsen av karrieren.

Karina Dahling-Vik(27)
Valuemanager i Ringens AS

Sivilingeniør fra NTNU, linjen for industriell økonomi og teknologiledelse. Har tidligere jobbet 2 år i Boston Consulting Group.

Linda Emilie Ellingsen(27)
Head of metering i Hafslund

Ellingsen har gjort rask karriere i Hafslund, hvor hun har jobbet siden 2005. I 2007 ble hun leder for det omfattende LEAN-programmet. I tillegg er hun styremedlem i Lånekassen og sitter i Oslo bystyre for Høyre.

Synnøve Stubø Engeskaug(28)
Business Developer i Shell

Årets teknologistudent NTNU 2007 og har tidligere jobbet som konsulent i Bekk Consulting AS.

Marte Gerhardsen(37)
Generalsekretær i Care Norge

Gerhardsen har jobbet i hjelpeorganisasjonen siden 2008, da kom hun fra Utenriksdepartementet og fire år som ambassadesekretær i Indonesia, etter å ha fullført UDs aspirantkurs. Tidligere har hun også vært styremedlem i Flyktninghjelpen. Gerhardsen har vært aktiv i Arbeiderpartiet. På midten av 1990-tallet var hun leder for Oslo AUF.

Hanne Gudding(32)
Informasjonssjef i Storebrand

Bachelor i PR fra BI, Master i Communications fra University Of Birmingham. Hun var informasjonsmedarbeider og senere informasjonssjef i DHL 2003-2008, før hun kom til Storebrand.

Alexander Hagerup(27)
Administrerende direktør og eier av The Online Backup Company AS

Hagerup er hjernen bak The Online Backup Company som er nummer én i Norge innen sikkerhetskopiering av data og katastrofeberedskap over internett. De har ansvar for over 1 000 bedrifter, nær 3 000 brukere og ekspanderer raskt innen Skandinavia. Selskapet har hatt jevn vekst med god lønnsomhet og vil omsette for 20 MNOK i 2009. Per i dag har selskapet 22 ansatte.

Fredrik Halvorsen(36)
Administrerende direktør i Tandberg ASA

Er siviløkonom fra NHH, med mastergrad i finans og økonomi, som han fullførte ved J.L. Kellogg Graduate School of Management. Samtidig med studiene ved NHH fullførte han også 1. og 2.avdeling jus ved Universitetet i Bergen.

Han har vært i Tandberg siden juni 2005. Først som finansdirektør, med ansvar for finansiell drift og anskaffelsesstrategi. Han kom fra McKinsey & Company, hvor han blant annet har vært leder for McKinseys Corporate Finance Practice i Sør-Øst Asia.

Matts Johansen(32)
Konserndirektør for salg og marked i Aker BioMarine

Johansen kom fra jobben som Chief Marketing Officer/Chief Commercial Officer i telekommunikasjonsselskapet Telefonica O2 i Tsjekkia. Han har hatt lederposisjoner i selskapet siden april 2005, og har erfaring innen strategisk ledelse, operativ virksomhet og prosjektgjennomføring.

Jørn Kjørsvik(37)
Sjef for aksjehandel i Handelsbanken Captial Markets

Under Kjørsvik ledelse har meglerbordet blitt en av de fem største målt i omsetning på Oslo Børs.

Henrik Lie-Nilsen(32)
Eier og sjef i Reaktor

Grunnla Reaktor da han var 17 år. I dag har selskapet utviklet seg til å bli en av Vestlandets største uavhengige konsulentorganisasjoner.

Ola Øverseth Nisja (32)
Advokat hos regjeringsadvokaten

Arbeidet tidligere hos Wikborg Rein, særlig med prosedyre og tvisteløsning samt kontraktsrett og entreprise. Nisja er Master of Laws fra King’s College i London, og i forbindelse med skrivingen av boken har han hatt forskningsopphold ved Harvard Law School. Nisja har publisert flere rettsvitenskapelige artikler, og underviser ved juridisk fakultet, Universitetet i Oslo.

Steinar J. Olsen(39)
Gründer og daglig leder i Stormberg

De siste 10 årene har Olsen bygget opp Stormberg til å bli en betydelig aktør i markedet for turklær i Norge. Stormberg bruker 1% av omsetningen på samfunnsnyttige og humanitære formål, og ansetter tidligere kriminelle, psykisk syke og tidligere rusmisbrukere.

Karen Onsager(33)
Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Hafslund

Onsager vært ansatt i Hafslund siden 2005 og var tidligere informasjonssjef hos Dressmann og informasjonsansvarlig i Metropol TV. Hun har en bachelorgrad i kommunikasjon med fordypning i journalistikk og tv-produksjon fra Goldsmiths College i London.

Abid Q. Raja(33)
Advokat, stortingskandidat for Venstre og nemdleder i Utlendingsnemda.

Raja er utdannet advokat og er en aktiv samfunnsdebattant. Han er på andreplass på Akershus Venstres liste for stortingsvalget i 2009.

Stian Berger Røsland(33)
Finansbyråd i Oslo

Jurist og ble fast medlem av Oslo bystyre i 1999 og har blant annet vært nestleder i Høyres bystyregruppe. Han var byrådssekretær for byrådsleder Erling Lae fra 2001 til 2003, og har også tidligere vært byrådssekretær for Trine Skei Grande og Kjell Veivåg.

Espen Sitter(31)
Field Administrator Al Talh Hospital i Yemen i Leger uten grenser

Tidligere administrerende direktør for Nova 100. Espen har også fullført Aker Solutions Management Trainee program og jobbet der som Organizational Change Manger. Master of Science in Organizational and Social Psychology fra London School of Economics (2004).

Thea Susanne Skaug(35)
Advokat hos Arntzen de Besche

Skaug er jurist fra Universitetet i Oslo og har i tillegg en mastergrad (LL.M) fra University of Southampton, England. Hun er spesialist i konkurranserett.

Nadia Sood (36)
Executive Vice President for Sør-Asia i SN Power AS

Sood er utdannet statsviter fra USA, og har tidliger hatt flere stillinger innen "corporate social responsibility", blant annet i Nestle Europa.

Eva Charlotte Stenseth(31)
Nyhetsanker TVNorge

Stenseth har tidligere vært rådgiver for Dagfinn Høybråten og aktiv i KrF, og har tidligere jobbet i CCN Corperate Communication Network.

Anita Krohn Traaseth(38)
Administrerende direktør i Intelligent Quality AS

Krohn Traaseth har gått veien fra trainee til adm.dir. på 10 år og har i tillegg hatt mange styreverv.

Rikard Vabo(28)
Partner i Fearnley Fonds

Rangert som 5. beste "stock picker US" blant 1900 analytikere på Financial Times’ Starmine 2007. På samme ranking ble han kåret til nest beste transportanalytiker i Europa. Bidro også til at Fearnley ble ranket som nummer 1 på shipping i Prospera 2008.

Odd Johnny Winge(34)
Executive Vice President for produkter i Tandberg ASA.

Winge har en master fra BI i business og økonomi og har jobbet i Tandberg siden 2003. Tidligere har han jobbet hos McKinsey & Company.

Anders Øwre-Johansen(35)
Konsernsjef i Adecco Norge.

Han jobbet som konsulent hos revisorselskapet KPMG da han ble utleid til Adecco og snere ansatt som finansdirektør.

------------------

Plass 41 til 100, urangert, sortert alfabetisk

Ida Berntsen(39)
Forlegger i J.W. Cappelens Forlag

Henrik Bjønnes(36)
Adm.dir. i Elkjøp Norge

André Bjørntvedt(34)
Porteføljeforvalter i DnB NOR Kapitalforvaltning Private Equity

Erlend Bondø (30)
CFO i RS Platou

Einar Øgrey Brandsdal(34)
Eier og gründer av Netthandelen

Benjamin Bye(33)
CEO i Vaagen Asset Management ASA

Rafiq Charania(35)
COO i BlogSoft

Nicolas Delaunay(37)
Executive Vice President for M&S and Strategy

Magnus Fasting (26)
Lege og doktorgradsstudent NTNU

Tore Fevolden(30)
Mangement consultant i Hartmark Consulting AS

Solfrid Flateby(36)
Kommunikasjonsdirektør i Reitan-gruppen

Thomas K. Føre(31)
Innovation and investment advisor i Norinnova, Tromsø

Martin Gjølme(29)
Engagement manager i McKinsey & Company

Ane Grimelid(30)
Advokat i Advokatfirmaet Hjort DA

Magnus Halvorsen (29)
Partner RS Platou

Eirik Haslestad(35)
Associate i A.T. Kearney

Harald Havnen(30)
Investment Analyst i Orkla ASA

Harald Hellebust(34)
Partner i DLA Piper

Nina Hesby(30)
Head of Section Telecom Solutions i Det norske Veritas

Jørgen Heszlein(35)
Corporate Finance i Pareto Securities

Egil Hogna(38)
Head of Downstream segment i Yara ASA

Leif Holst-Liæker(30)
Strategy and Business Development i Bertel O. Steen AS

Torbjørn Røe Isaksen(31)
Stortingskandidat for Høyre

Thomas Jessen(33)
Investeringsdirektør i Kverva

Mazyar Keshwari (28)
Stortingskandidat for FRP

Faisal Khan(31)
Director Corporate Finance and IR i Storebrand

Nils Klever (29)
Manager i Accenture's Strategy Practice

Per Kristian Knutsen(30)
Prosjektkoordinator i Wilh.Wilhlemsen ASA

Håvard Kvam(28)

Manager og Head of Manufacturing, Retail and Distribution i Capgemini Consulting, på vei til First Securities som obligasjonsmegler

Åge Landro(33)
Executive Vice President i AGR Field Operations

Geir Langfeldt Olsen(36)
President, Europe, Middle East and Africa i Tandberg ASA

Birgit Marie Liodden (27)
Project Coordinator - Global Processes I Wilh.Wilhelmsen ASA

Frithjof Lund(33)
Engagement manager McKinsey & Company

Aundun Lysebakken(32)
Nestleder i SV

Nicolai Hvam Malling(34)
Partner i Convexa

Thomas Midteide (35)
VP Communications & Public Affairs i SAS Norge

Per Olav Monseth(30)
Konserndirektør i Polaris Media ASA

Jan M. Nordbotten(27)
1.amanuensis, matematisk institutt ved Universitet i Bergen

Richard Nordell(31)
Adm.dir. i Academic Work Norway

Vivi Nyseter(32)

Økonomidirektør i ErgoGroup

Kjetil J. Olsen(33)
Head of Business Development i Stepstone

Trude Marit Risnes(33)
Direktør Stavanger Symfoniorkester

Knut Olav Rød (32)
Partner i Cardo Partners

Marit Berger Røsland(31)
Advokat i Wiersholm

Gaute Thu Sandal(30)
Associate i McKinsey & Company

Christian Skjelbred(32)
Senior consultant i Odfjell Drilling

Are Strøm(38)
CEO i Holte Consulting

Guri Størvold(33)
Statssekretær i flere departementer

Karoline Svae(29)
Associate i Energy Capital Mangement

Shakeb Syed(28)
Makroøkonom i Handelsbanken

Ine Marie Eriksen Søreide (33)
Stortingsrepresentant for Høyre

Kari Ekelund Thørud (34)
Konserndirektør for marked i Hafslund ASA

Marius Torjusen(31)
Vice president sales i Jøtul

Nora Henden Torsteinsen(34)
CEO i Infopaq Norge

Rolf Torsøe (29)
Partner i ABG Sundal Collier

Aksel Tunold(39)
Commercial director i Sanofi-aventis

Bjørn Utgård(30)
Energy and Climate Policy Advisor i Bellona

Ove Vik(27)
Adm. dir. i Erate AS

Kari Eken Wollebæk(37)
1. ambassadesekretær i Moskva

Monica Ødegaard(36)
Corporate Business Development i Orkla ASA

Les flere saker på E24 Jobb.

På forsiden nå